Palangos verslininkai skundžiasi dar neprasidėjus sezonui: neranda darbuotojų | KaunoDiena.lt

PALANGOS VERSLININKAI SKUNDŽIASI DAR NEPRASIDĖJUS SEZONUI: NERANDA DARBUOTOJŲ

  • 23

Nors vasara dar neprasidėjo, tačiau Palangoje veikiantys verslininkai jau pradėjo skųstis darbuotojų trūkumu ir situaciją vadina kone tragiška. Tuo metu įdarbinimo agentūros specialistė teigia, kad dėl susidariusios padėties kalti patys verslininkai.

Darbuotojų trūkumu verslininkai skundžiasi jau ne vienerius metus, tačiau dabar teigia, kad padėtis kone tragiška – trūksta virtuvės pagalbinių darbuotojų, virėjų, kambarinių, administratorių. Tam įtakos turėjo ir anksčiau sušilę orai.

„Kur kas anksčiau atėjo pavasaris. Natūraliai prasidėjo darbuotojų paieška ne tik sezoniniam, bet ir pastoviam darbui. (...) Neigiamą įtaką darbuotojų paieškai daro ir pailgėję mokslo metai – birželio viduryje jau yra praėjusios dvi sezono savaitės“, – apie padėtį kalba Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

Anot jos, darbuotojų ieškantys darbdaviai ketina siūlyti ir įvairių nuolaidų.

„Visada darbuotojas renkasi darbdavį, o darbdavys – darbuotoją. Šiais metais yra sudėtingiau, todėl verslininkai yra nuolaidesni, pasiruošę daugiau laiko skirti darbuotojo apmokymui. (...) Kalbame ne apie minimalų, o aukštesnį atlyginimą, o po to pridedami ir bonusai“, – teigia I. Valaitienė.

Tuo metu „CV Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė mano, kad atlyginimas atskaičius mokesčius turėtų prasidėti nuo 500 eurų, o darbdaviai turėtų išmokti konkuruoti.

„Kiekvienais metais Palangoje būna blogos vasaros ir darbuotojų kiekvienais metais trūksta. Nėra tokia katastrofiška padėtis. Gal tiesiog reikia iš anksto pasiruošti sezonui darbdaviams ir tas lankstumas praverstų, nes jaunimas renkasi ne tik tarp Lietuvos kurortų, bet ir kitas Europos šalis. Tad Lietuvos darbdaviams reikia konkuruoti ir galvoti apie darbuotojų paiešką ne gegužės viduryje, bet maždaug kovo mėnesį. Taip pat – nekelti itin aukštų reikalavimų, bet pasiruošti apmokyti, suteikti papildomas sąlygas, priedus. Reikėtų prisiderinti prie dabartinės situacijos“, – įsitikinusi R. Karavaitienė.

Pasak jos, darbo ieškantys žmonės turi daugybę kriterijų, tačiau darbdavys dažnai klaidingai mano, kad užtenka vien to, kad jis siūlo darbą.

„Potencialus darbuotojas gali tiesiog atmesti darbo pasiūlymą, jei jame nenurodytas atlyginimas“, – perspėja R. Karavaitienė.

Daugaiu – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Rūta

Labai nuoširdžiai - taip jiems ir reikia. Ir gerai, kad žmonės nebeina bet kur, kad atsirenka.

mano galva ,

verslininkų godumas ir nesąžiningi "tikrintojai" yra didžiausias blogis mūsų Lietuvai . Verslininkai moka menkus atlyginimus , primoka "vokeliuose" taip 'gaminami ' nepatenkinti 'valdžia' dirbantys , kurie negalėdami išlaikyti šeimų , prašo pašalpų ir kompensacijų . Jaunimas nesituokia nes "pigiau ' būti vieniša 3 vaikų mama ir gauti vėl visokių lengvatų ...apie "vokelius' darbuotojai tyli , nes nepasitiki tikrintojais , bo "verslininkai turi savus kurlianskus " kurie suvaikšto pas ką reikia ...taip ir gyvename 28 metus tylėdami , keiksnodami , nepasitikėdami ir gaudami mažas pensijas bei algas . Labai džiaugiuosi , kad dabartiniai valdantieji bando kažką keisti , bet koks pasipriešinimas .Sėkmės .

Nk

Padavėja - pusę etato už minimumą neatskaičius mokesčių. Darbo krūvis - pilnas etatas. Kai dukrai sumokėjo apie150e., daugiau ji taip nedirbs. Algą pasiūlė susirinkti arbatpinigiais. Ar reikia komentarų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS