Pamario gatvei reikės daugiau pinigų | KaunoDiena.lt

PAMARIO GATVEI REIKĖS DAUGIAU PINIGŲ

Sparčiai vykstant Pamario gatvės rekonstrukcijai, atsiranda ir nenumatytų darbų – į kitą vietą teks perkelti senus buitinių nuotekų tinklus. Tai pareikalaus papildomų lėšų.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco žodžiais, šiuo metu sprendžiamos nedidelės techninės problemos.

Viena jų – buitinių nuotekų tinklų, esančių kelio ruože nuo didžiosios Girulių aikštelės Turistų gatvės link, perkėlimas į tinkamesnę vietą.

"Nuotekų tinklai yra pernelyg aukštai – 40 centimetrų aukštyje, tad paklosime juos po pėsčiųjų taku. Kitaip ateityje galime turėti rimtų nemalonumų", – sakė R.Zulcas.

Šiems darbams prireiks papildomų lėšų.

"Kreipsimės į Viešųjų pirkimų tarnybą, tada ir taps aišku, kieno – savivaldybės ar rangovo – sąskaita darbai bus atliekami", – pridūrė pašnekovas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, nuotekų tinklai dabartinėje vietoje likti negali, nes yra kelio konstruktyve, faktiškai paviršiuje, o tai ateityje gali pridaryti bėdų.

Be to, savivaldybės administracija pasitarimo metu svarstė galimybę Pamario gatvėje įrengti papildomų parkavimo vietų šalia vaikų darželio.

"Šiandien situacija bloga, nes tėvai, atvežantys savo atžalas, palieka mašinas ant kelio. Planavome įrengti dešimt vietų automobiliams, bet atsirado galimybė dar penkioms papildomoms. Tam reikėtų perkelti darželio tvorą. Susitiksime su įstaigos direktore ir panagrinėsime šį klausimą", – teigė V.Švedas.

Esą kol kas rangovas dirba greitai – jau suremontuota apie kilometrą gatvės.

Kai orai tinkami, tai ir rangovas yra geras.

"Kai orai tinkami, tai ir rangovas yra geras. Kai ima lyti, pradedame ieškoti priežasčių, kas dėl to kaltas", – šyptelėjo pašnekovas.

Konkursą rekonstruoti Pamario gatvę laimėjo įmonė "Lemminkainen Lietuva", kuri pakeitė pavadinimą į "YIT Infra Lietuva". Sutarties vertė siekia 5,73 mln. eurų.

Iš viso remontuojamas pajūrio ruožas suskirstytas į keturis rekonstrukcijos etapus. Dabar vyksta antrasis.

Rekonstruojamas daugiau nei keturių kilometrų Pamario gatvės ruožas nuo P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių žiedinės sankryžos iki miesto ribos.

Planuojama, kad čia bus įrengta apie 400 automobilių stovėjimo vietų, sutvarkyta likusi infrastruktūra.

Antrajam etapui įgyvendinti skirta apie 4 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Petras Pikšrys

Pamario gatvė tai kelias į klaipėdiečių mėgstamą Girulių poilsiavietę. Vasarą tai tikrai yra intensyviai važinėjamas kelias, bet rudenį - žiemą - pavasarį tai tik kelias, susisiekti Girulių gyvenvietės žmonėms su Klaipėda. Nejaugi tikrai šio kelio rekonstrukcija reikalauja tokių didelių investicijų. Gal...... p.s. Čia tik mano asmeninė nuomonė.

>

Pamario g-ve,negi marias perkels i pajuri?

Atsakomybė

Ką reiškia ,,reikėtų perkelti tvorą'', tą tvorą tik praėjusį rudenį naujai pastatė, negi valdininkai nežinojo, kad jau pavasarį prasidės kelio darbai, kam tie projektai, gal reikėtų asmeninės atsakomybės už iššvaistytas lėšas, gal tuomet nebūtų taip lengvabūdiškai leidžiami biudžeto pinigai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS