Panaikins sankryžoje besiformuojančią įgriuvą | KaunoDiena.lt

PANAIKINS SANKRYŽOJE BESIFORMUOJANČIĄ ĮGRIUVĄ

Manto ir Liepų gatvių sankryžoje ant šaligatvio ėmė rastis įgriuva. Vandentiekininkai operatyviai sureagavo į pranešimą ir ėmėsi darbų.

Įmonei „Klaipėdos vanduo“ apie įgriuvą pranešė savivaldybės darbuotojai. Jie pastebėjo, kad įkrito viena šaligatvio trinkelė.

Apžiūrėjus atidžiau, užfiksuota, kad atsivėrė nemaža ertmė. Tada buvo kreiptasi į vandentiekininkus ir paprašyta, jog šie operatyviai sureaguotų į situaciją.

Besiformuojanti įgriuva buvo pažymėta įspėjamu ženklu.

„Klaipėdos vandens“ darbuotojai antradienio rytą atvažiavo įvertinti situaciją, buvo praplautas tinklas. Dėl to buvo apribotas eismas – šulinys yra Naujojo Sodo, Manto ir Liepų gatvių sankryžos viduryje. Kelią užtvėrė speciali vandentiekininkų mašina.

„Ne tik praplovėme tinklą, bet ir atlikome diagnostiką. Nustatyti defektai lietaus nuotekų tinkluose. Spėjama, kad per vamzdžių sandūrą veržiasi vanduo, plauna gruntą ir dėl to formuojasi įgriuva“, – aiškino „Klaipėdos vandens“ dispečerinės vadovas Matas Grikšas.

Pasak jo, artimiausiu metu prasidės remonto darbai. Dėl jų vėl gali tekti apriboti eismą.

„Pašalinsime ne tik pačią įgriuvą, bet ir jos priežastį“, – teigė vadovas.

Lietaus nuotekų tinklų atnaujinimo darbai jau daugiau nei savaitę vyksta Liepų gatvėje. Dėl darbų taip pat ribojamas eismas. Juos ketinama baigti šią arba kitą savaitę.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pripažino, kad tai buvo probleminė vieta. Liepų gatvėje esantys lietaus nuotekų tinklai dažnai užsikimšdavo, vamzdžiai buvo pažeisti, įtrūkę. Pasitaikydavo atvejų, kai paplūsdavo ir namų rūsiai.

Lietaus nuotekų tinklų atnaujinimo darbai Liepų gatvėje atsieis 45 tūkst. eurų. Pasirinkta mažiausia konkurso metu pasiūlyta kaina.

„Darbai yra gana sudėtingi. Tenka dirbti „suspaustai“. Vietomis tinklai klojami betranšėjiniu būdu“, – kalbėjo vadovas.

Šiemet lietaus nuotekų tinklai taip pat buvo atnaujinti Kareivinių, Pušyno gatvėse ir Sąjūdžio parke. L.Dūda tvirtino, kad šie darbai bus tęsiami ir kitąmet.

„Kiekvienais metais numatome lėšų lietaus nuotekų tinklams atnaujinti. Pasirenkamos problematiškiausios vietos“, – teigė direktorius.

GALERIJA

  • Panaikins sankryžoje besiformuojančią įgriuvą
  • Panaikins sankryžoje besiformuojančią įgriuvą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS