Paplūdimio prieigas puoš medžiai | KaunoDiena.lt

PAPLŪDIMIO PRIEIGAS PUOŠ MEDŽIAI

Uostamiesčio paplūdimių prižiūrėtojai toliau gražina aplinką prie Antrosios Melnragės gelbėjimo stoties. Čia esančiose klombose pasodinta tujų ir kadagių. Per didžiąsias metų šventes medelius planuojama papuošti.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus Virginijaus Urbono, įkurdinti medelius klombose prie centrinės gelbėjimo stoties sugalvojo įstaigoje dirbančios moterys.

"Nusipirkome tujų, kadagių, darbuotojus sukvietėme į talką ir pasodinome. Oras – puikus, visi gerai praleidome laiką. Mūsų damos labai iniciatyvios. Mes, vyrai, turime paskui bėgti", – šmaikštavo vadovas.

Viena iniciatorių – biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotoja Diana Kregždė net neabejojo, kad medeliai paplūdimio prieigose išgyvens.

"Tujos ir kadagiai nėra "kaprizingi", nelepūs oro sąlygoms. Nebijo nei saulės, nei lietaus, nei vėjo. Dėl to juos rinkomės. Norėjome papuošti aplinką, daugiau gyvybės aplink", – tvirtino darbuotoja.

Įstaigos darbuotojos ne tik pačios sodino medelius, bet ir žada lankytojams siurprizą Kalėdų bei Naujųjų metų laikotarpiu. Per šventes klombose pasodintus kadagius ir tujas ketina papuošti.

"Sutikti Naujųjų metų į Antrosios Melnragės paplūdimį ateina daug žmonių. Papuošti medeliai suteiks daugiau šventinės nuotaikos", – vylėsi D.Kregždė.

Tai ne pirma biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotojų iniciatyva, įgyvendinta Antrosios Melnragės paplūdimyje.

Prieš kelias savaites sutvarkyta teritorija prie gelbėjimo stoties. Išmontuota susidėvėjusi, pakrypusi sienelė, kuri galėjo neatlaikyti žiemos. Nauja suformuota iš blokelių.

Ant viršaus atvežta ir išpilta juodžemio. Čia bus pasodinta žolė. Ateityje gal bus įrengta ir suolų, kur galės prisėsti lankytojai.

Vasaros pabaigoje Antrojoje Melnragėje sumontuoti prožektoriai, kurie apšviečia jūrą.

Įspūdingas vaizdas lankytojus pasitinka sutemus – nuo 21.30 val. Ypač gražu, kai jūra audringa, o šviesos apšviečia baltus bangų purslus. Susidomėjusiųjų šia atrakcija netrūksta.

Tamsiuoju paros metu pasigrožėti apšviesta jūra daugiausia atvyksta jaunimas.

Įstaigos darbuotojai patys sukonstravo prožektorius. Taip siekta sutaupyti, nes vienas naujas kainuoja apie 2 tūkst. eurų.

Tokiomis priemonėmis siekiama, kad žmonės prie jūros lankytųsi ne tik, kai šviečia saulė ir yra šilta, bet ir prastu oru, visais metų laikais.

GALERIJA

  • Paplūdimio prieigas puoš medžiai
  • Paplūdimio prieigas puoš medžiai
"Klaipėdos paplūdimiai" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Zenonas Priekuliškis

Jeigu pasodins į tuos blokus-sodinukams po metų-dviejų bus a/a. Tujos ir kadugiai labai plačiai šaknijasi. Be to BŪTINA tręšti specialiomis spygliuočiams skirtomis trąšomis. Pradėjus ruduoti - tręšti gali būti per vėlu.

Storulė

jei čia medžiai tai aš - balerina

Mama

Šaunuoliai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS