Pas Šventąjį Tėvą trauks tūkstančiai pajūrio gyventojų | KaunoDiena.lt

PAS ŠVENTĄJĮ TĖVĄ TRAUKS TŪKSTANČIAI PAJŪRIO GYVENTOJŲ

Istoriniu vadinamas popiežiaus Pranciškaus apsilankymas Lietuvoje nepaliko abejingų. Į rugsėjo 22 ir 23 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančius susitikimus su Šventuoju Tėvu išvyks tūkstančiai pajūrio gyventojų.

Rikiuojasi eilės

Pasak Klaipėdos dekanato vadovo Viktoro Viktoravičiaus, kiekviena parapija registruoja norinčiuosius prisijungti prie istorinio susitikimo su popiežiumi.

"Šiuo metu visos vietos jau yra užimtos, tačiau dalijamasi informacija apie laisvų bilietų atsiradimą iš kitų parapijų. Vien Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje užsiregistravo pustrečio šimto tikinčiųjų. Tikėtina, jog, sudėjus visas uostamiesčio parapijas, popiežiaus vizitą Lietuvoje iš Klaipėdos pajudės stebėti apie tūkstantis žmonių", – prognozavo V.Viktoravičius.

Autobusų užsakymu rūpinasi ne tik Klaipėdos, bet ir Nidos, Klaipėdos rajono bei visos apskrities bažnyčios, todėl tikėtina, jog iš Klaipėdos krašto greitkeliu dar penktadienį pajudės kelios dešimtys autobusų.

"Aktyvesnė registracija prasidėjo nuo Žolinės. Laisvų vietų jau nebeturime. Kai kas tik į rezervinį sąrašą bepatenka. Reta kuri parapija turi laisvų kvietimų. Jie, beje, yra nemokami. Vyskupija prašė atliekamus kvietimus suvežti į vyskupijos kuriją ir perduoti juos toms parapijoms, kuriose yra dar norinčiųjų", – tikino V.Viktoravičius.

Popiežius pareiškė nenorintis jokių dovanų, todėl tikintieji, kurie susirinks iš tolimiausių šalies kampelių, Šventajam Tėvui negalės nieko perduoti.

Patarnaus popiežiui

Iš Klaipėdos į šeštadienį Katedros aikštėje vyksiantį popiežiaus susitikimą su jaunimu yra deleguoti du klaipėdiečiai, kurie bus pagerbti galimybe patarnauti Šventajam Tėvui.

"Buvo paprašyta rekomenduoti du jaunus patarnautojus nuo 14 metų, kurie būtų iniciatyvūs. Mes atrinkome du ir jie yra pakviesti patarnauti popiežiui susitikimo su jaunimu metu. Per pačias Mišias popiežiui patarnaus klierikai. O į šį susitikimą su jaunimu, kuris vyks Vilniuje, iš Klaipėdos važiuoja 200 jaunų žmonių. Dalis jų pasuks į Kauną, o dalis po susitikimo Vilniuje pasuks atgal į Klaipėdą", – pasakojo V.Viktoravičius.

Popiežius Pranciškus, šeštadienį apie vidurdienį apsilankęs prezidentūroje ir susitikęs su šalies vadove Dalia Grybauskaite, S.Daukanto aikštėje susitiks su valdžios ir pilietinės visuomenės atstovais, diplomatinio korpuso nariais.

"Kol kas daugiau detalių, nei žinoma visuomenei, neturime. Buvo skelbta, jog popiežius aplankys ir melsis Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčioje. Žinau tik tiek, kad čia rinksis tėvai, įvaikinę ar susilaukę neįgalių vaikų. Iš Klaipėdos į šį susitikimą važiuoja kelios šeimos", – teigė V.Viktoravičius.

Dovanų atsisakė

Šeštadienio popietę Vilniuje, Katedros aikštėje, popiežius kviečia susitikti jaunimą.

Nuo 14 val. prasidedančioje programoje numatyti meniniai pasirodymai, giesmės, jaunų žmonių liudijimai, o kulminacija – paties popiežiaus Pranciškaus kalba jaunimui.

Kaune, Santakos parke, jau nuo ankstaus sekmadienio ryto prasidės popiežiaus aukojamų šv. Mišių laukimo programa.

Dalis klaipėdiečių į sostinę numatę išvažiuoti dar išvakarėse. Savu transportu vykstantys tikintieji pasirūpino nakvyne Vilniuje ir ketina kartu su visais kitais tikinčiaisiais popiežiaus vizitą stebėti Katedros prieigose.

"Kiek žinau, į susitikimą su popiežiumi tik laivu niekas neplaukia ir lėktuvu neskrenda. O keliaujančiųjų automobiliais, autobusais ir traukiniais tikrai bus daug", – kalbėjo V.Viktoravičius.

Beje, popiežius Pranciškus Vilniuje ir Kaune tikinčiuosius sveikins iš vadinamojo papamobilio. Į Lietuvą bus atgabenti du papamobiliai, vienas jų bus Vilniuje, kitas – Kaune.

Popiežius Pranciškus pareiškė nenorintis jokių dovanų, todėl tikintieji, kurie susirinks iš tolimiausių šalies kampelių, Šventajam Tėvui negalės nieko perduoti ir dovanoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

.....

Katalikai velniukšiai.

Anonimas

Geras popiezius,mires popiezius

To dk

Žmonės netiki ne dievų, o bažnyčia... Prie ko čia tas Putinas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS