Pasitikti Naujuosius uostamiestyje – su dainomis | KaunoDiena.lt

PASITIKTI NAUJUOSIUS UOSTAMIESTYJE – SU DAINOMIS

Paskutinę 2022-ųjų savaitę klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami toliau švęsti ir sutikti Naujuosius metus – su giesmių festivaliu, kariliono koncertu bei išskirtiniu lazerių šou.

Gruodžio 29-ąją 16 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, esančioje Rumpiškės g. 6, vyks Kalėdinių giesmių festivalis. Jame dalyvaus net dešimt ansamblių.

Festivalis pasibaigs mišiomis, kurios prasidės 18 val. Jose šventiškai giedos festivalio dalyvių jungtinis choras.

"Tikimės, kad ir šiemetinis Kalėdinių giesmių festivalis praturtins ir papuoš šią didžią šventę, sutelks bendruomenę giesmių gėrio ir grožio pajautai, deramai įsilies į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą. Tad giedokime Lietuvą su viltimi ir tikėjimu! Giedokime Lietuvą iš širdies į širdį!" – palinkėjo Klaipėdos miesto chorinės bendrijos "Aukuras" tarybos pirmininkas doc. Algirdas Šumskis.

Naujųjų metų vakarą, 23.30 val., Liepų gatvėje prasidės naujametis Klaipėdos kariliono koncertas.

"Šiemet, kaip ir kasmet, į Naujuosius klaipėdiečius palydės kariliono varpų muzika. Jo garsai sklis po švenčiantį miestą, skelbdami džiugią žinią", – sveikino organizatoriai.

Per Naujuosius fejerverkų nebus, tačiau žadama, kad, sutinkant 2023-iuosius, vidurnaktį, visi bus laukiami Teatro aikštėje, kurioje vyks 15 min. trukmės lazerių šou.

"Žinome, kokia yra situacija dėl fejerverkų, koks požiūris ir priežastys, tad šiais metais surengsime lazerių šou", – sakė "Klaipėdos šventės" projektų vadovas Ilja Gun.

Iki sausio 8-osios dar galima bus aplankyti pagrindinę miesto eglę, taip pat iki šios dienos veiks ir Kalėdinė mugė, kurioje galima įsigyti suvenyrų, paragauti meduolių, imbierinių sausainių ar skrudintų riešutų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

s k u r d e gyvenantiems pirmiausia r ū p i,

kaip sutaupyti skanesniam KĄSNIUI - sutinkant NAUJUOSIUS, linksmybes ir dainas tenka p a m i r š t i -- juk kviečia linksmintis konservatliberalų CHUNTA, kurie veltėdžiaudami NEPAGRĮSTAI praturtėjo , IŠPUOSELĖJO savo gyvenimą,KITŲ sąskaita - tai rodo ir a p k l a u s a, jog tik VIENAS iš 10-ties, džiaugiasi gyvenimu ir tas pats, galimas CHUNTOS veltėdis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS