Pažintis su vokietėmis – po žinutės butelyje | KaunoDiena.lt

PAŽINTIS SU VOKIETĖMIS – PO ŽINUTĖS BUTELYJE

Dvi vokietės studentės iš Leipcigo net neįtarė, kas ras ir skaitys judviejų lapkričio mėnesį parašytą laišką. Merginos romantišką žinutę įdėjo į butelį ir paliko jį Vokietijos pajūryje. Baltijos jūros bangų butelis buvo nuridentas į vandenį, nuplukdytas tūkstantį kilometrų ir išmestas Karklės paplūdimyje.

Rašė ant čekio

Dvi būsimos psichologės itin nustebo šią savaitę sulaukusios žinutės iš Klaipėdos, kad jų laiškas su palinkėjimais kažką nudžiugino.

"Oho, tai nuostabu. Aš tokia laiminga. O iš tiesų net pamiršau apie šią žinutę", – rašė Sarah, gavusi laiškelį iš Pajūrio regioninio parko direkcijos specialisto Simono Bendiko.

Direkcijos darbuotojai, aptikę plastiko butelį, jame išvydo kasos čekį, ant kurio buvo suraitytas tekstas. Merginos laišką rašė ant vienos Leipcigo parduotuvių čekio, kurį gavo nusipirkusios sąsiuvinį.

"Raštelyje buvo ir telefono numeris. Aš juo nusiunčiau žinutę, netrukus su laiškelio autorėmis susirašinėjome elektroniniais laiškais", – pasakojo S.Bendikas.

Atostogos – pajūryje

Merginos pasakojo, jog studijuoja Leipcige, o praėjusį lapkritį turėjo trumpas atostogas.

"Mes lankėme draugės pusbrolį Greifsvalde", – tikino Sarah.

Merginos parašė palinkėjimą tam, kuris suras žinutę butelyje. Jos palinkėjo gero gyvenimo ir džiaugsmo nežinomajam, vylėsi, jog žinutė butelyje radusįjį prajuokins. Ir taip iš tiesų nutiko.

Sarah elektroniniame laiške pasakojo, jog jos draugė Patricia neseniai persikėlė kiek tolėliau, o anksčiau jos gyveno vienoje gatvėje. Mergina prisipažino, jog žinia, atskriejusi iš Klaipėdos, itin turėtų pradžiuginti jos bičiulę, nes ji domisi Rytų Europa ir net studijuoja rusų kalbą.

Sujungė atsitiktinumas

"Mes visiškai sutinkame, kad butelio istorija yra labai romantiška, ypač šiais laikais, kai Europos Sąjungoje ir visame pasaulyje kyla neapykanta, jaučiamas pasidalijimas. Turėtume artimiau bendrauti ir kalbėtis tarpusavyje, o ne laikytis atskirties vienas nuo kito", – laiške rašė Sarah.

S.Bendikas merginoms pristatė Pajūrio regioninį parką ir pakvietė jas su Lietuvos pajūriu susipažinti socialiniame tinkle "Facebook".

Man tai atrodo labai romantiška, nes žinutė butelyje sujungė nepažįstamus žmones.

"Man tai atrodo labai romantiška, nes žinutė butelyje sujungė nepažįstamus žmones, kurie vienas apie kitą niekada nieko nežinojo. Ir teisios studentės, užsimindamos apie susiskaldžiusią Europą. Nes mus jungia daug kas, net ir ta pati Baltijos jūra", – nuomonę išsakė S.Bendikas.

Jis vokietėms užsiminė apie analogišką laišką, kurį parko darbuotojai aptiko pajūryje. Tą kartą Lietuvos krantus pasiekė žinutė iš Gotlando salos.

GALERIJA

  • Pažintis su vokietėmis – po žinutės butelyje
  • Pažintis su vokietėmis – po žinutės butelyje
  • Pažintis su vokietėmis – po žinutės butelyje
  • Pažintis su vokietėmis – po žinutės butelyje
Simono Bendiko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gt

Esu rades is vokieciu buriuotoju l panasu laiskeli. Rase ale haha kaip gerai mes leidziam laika ir pan, su kordinatem savo. Is esmes rast ta laiska smagu ir paslaptinga, atidaryt perskaityt ir tt. Bet cia labiau panasu i butaforija , ar koki senivini telegrafa :) ne daugiau.

...

Tokias 'rašinėtojas' reikia nubaust už Jūros teršimą!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS