Perspektyva: veiks ne visi Klaipėdos fontanai | KaunoDiena.lt

PERSPEKTYVA: VEIKS NE VISI KLAIPĖDOS FONTANAI

Danės skvere esantis išmanusis fontanas Motinos dieną veikiausiai dar neveiks. Tačiau miestiečius ir svečius vėl džiugins išmanieji fontanai prie Jono kalnelio ir „Vaidilos“ aikštėje. Kadangi vykdoma fontanų priežiūra, viliamasi, kad nesklandumų dėl liūčių ar kitokių nenumatytų dalykų šiemet nebus.

Klaipėdos savivaldybė kasmet prieš Motinos dieną paskelbia visų uostamiesčio fontanų veikimo grafiką. Uostamiesčio gyventojams ypač patinka išmanieji šokantys fontanai. Vienas tokių, esantis Danės skvere, minias žmonių vasarą sutraukdavo beveik kasdien. Tačiau šiemet „šokių“ veikiausiai nebus.

„Šiemet veiks išmanieji fontanai prie Jono kalnelio ir „Vaidilos“ aikštėje. Danės skvero fontano įranga buvo užlieta ir sugadinta gausios liūties metu, ieškoma sprendinių, kuriuos įgyvendinus situacija nepasikartotų. Tikėtina, kad sezono pradžioje fontanas dar neveiks. Taip pat veiks fontanai Teatro aikštėje, prie „Meridiano“, Puodžių g. prie paminklo Vydūnui, Karlskronos g., prie skulptūros „Žvejys“ bei Debreceno ir Pempininkų aikštėse. Numatyta nuolatinė fontanų priežiūra, remonto darbai bus organizuojami pagal poreikį“, – informavo Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Fontanai įjungiami atsižvelgus į oro sąlygas, paprastai gegužės pradžioje, Motinos dienai. Anot A. Kamarausko, visų fontanų priežiūra per mėnesį kainuoja apie 12 tūkst. eurų.

Neseniai klaipėdietei Jelenai kilo klausimų dėl Teatro aikštėje esančio Taravos Anikės fontano. Jis esą beveik neprižiūrimas, retai valomas.

„Neprisimenu, kada mačiau jį įjungtą. Šis fontanas man asmeniškai pats gražiausias Klaipėdoje. Prie jo fotografuojasi minios turistų, tad manau, kad ir dėmesys jam turėtų būti didesnis. Man atrodo, kad jį derėtų dažniau valyti“, – svarstė moteris.

A. Kamarauskas patikino, kad skiriama lėšų įvairiems šio fontano tvarkymo, valymo ir remonto darbams.

„Prieš kiekvieną sezoną patikrinami purkštukai, hermetizuojamos baseino siūlės. Sezono metu kasdien apžiūrima, ar fontanas tinkamai veikia, valomas fontano baseinas, surenkamos šiukšlės, vieną kartą per savaitę fontano baseinas išplaunamas, nuvalomos apnašos nuo šonų ir dugno, atsižvelgiant į poreikį plaunama Taravos Anikės skulptūra, rangovas taip pat turi užtikrinti nepertraukiamą vandens purkštukų ir fontano šviestuvų veikimą. Fontano Teatro aikštėje priežiūra per mėnesį kainuoja apie 400 eurų“, – teigė A. Kamarauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Energaizerio reik

Tie sysalai teatro aikstej neskatina energijos

tam na

tu rimtai ar ironizuoji?Taigi Kongas ir buvo pats didžiausias medkirtys ir nesveikų bobų skundų vykdytojas. iena pasiskūs ir duoda Triubačius komandą terorizuot visą bendruomenę..Kas Selo neleido į Vasaros estradą? Kas klaikiai sudarkė Danės skverą, Miesto parką, iš h ujarino S.Neries Šimkaus ir Daukanto ir kt. gatves? O kad knaipės senamiesty nyksta tai ka ten tokioj griūvančioj nykioj vietoj veikt? Kaip pelną imt? Žmonių taigi nėr - kai aplinka negraži nesmagi, tai niekas į tą centrą ir nevažiuoja..

na

prie grubliausko veike visi fontanai,vasara mieste budavo grazu ir gera,net buvo pastatytos kabinos kur zmones atsigaivindavo,dabar net fontanu nebus,baisu kaip stekenama musu klaipeda,aisku grazi tik vasara,ziema niurus ir apsepes miestas,uzsidaro barai manto gatveje pvz bambola,bugi vugi,vietoj siksnosparnio kazkokie kebabai,zvejuku uzeigos irgi kazkoks neaiskus baras.kuo toliau klaipeda prasteja,nebent birzelio menesi kaimiecius isgelbes burlaiviai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS