Pietinėje Klaipėdos dalyje – nauja poilsio erdvė | KaunoDiena.lt

PIETINĖJE KLAIPĖDOS DALYJE – NAUJA POILSIO ERDVĖ

  • 19

Klaipėdos miesto gimtadienio proga Sąjūdžio parke iškeltos Klaipėdos miesto, Europos sporto miesto bei Sąjūdžio parko vėliavos, žyminčios dar vieną sutvarkytą pietinės miesto dalies erdvę.

Kiek daugiau nei metus trukusios rekonstrukcijos metu Sąjūdžio parkas buvo išplėstas, įkurtos naujos erdvės poilsiui bei aktyviam laisvalaikiui. Pagrindinis naujosios parko dalies akcentas – vienas didžiausių Lietuvoje BMX dviračių, riedutininkų ir riedlenčių parkas, kuris jau sulaukė didžiulio populiarumo tarp aktyvaus laisvalaikio mėgėjų. Naujojoje Sąjūdžio parko dalyje taip pat įrengta gimnastikos aikštelė, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuoti vandens telkiniai, įrengtas mini amfiteatras, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, įrengti dviračių stovai, o vaikus jau kviečia žaidimų aikštelė, kurioje sumontuoti ir lauko muzikos instrumentai bei žaidimų įrenginiai negalią turintiems vaikams.

„Dar vienos viešosios erdvės atnaujinimas – graži dovana miestui ir miestiečiams Klaipėdos gimtadienio proga. Tikiu, kad šiame parke sau mielą erdvę ras tiek aktyvaus, tiek ramaus poilsio mėgėjai netrukdydami vieni kitiems. Besidžiaugiant atnaujinta viešąja erdve, lygiai taip pat svarbu užtikrinti, kad joje besilankantys žmonės jaustųsi saugūs bei nebūtų niokojama nauja infrastruktūra, todėl jau artimiausiu metu šios erdvės bus pradėtos stebėti ir vaizdo kameromis“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Pagal sutartį su savivaldybe naujas erdves parke buvo patikėta įrengti bendrovei  „Hidrostatyba“. „Hidrostatyba“ įmonių grupės valdybos pirmininkas, Lietuvos statybininkų asociacijos viceprezidentas Jonas Dumašius sako, kad  Sąjūdžio parko projekto įgyvendinimas – tai dar vienas jų kompanijos veiklos akcentas urbanistinėje Klaipėdos paletėje.

„Sukurtas funkcionalus infrastruktūrinis statinys ne tik įprasmino statybininkų triūsą, bet jis apjungė ir miestiečių lūkesčius, užsakovo prioritetinius poreikius ir šiuolaikiškas statybines technologijas į vieningą ir nedalomą visumą. Tai dar vienas besikeičiančio Klaipėdos architektūrinio kraštovaizdžio atspindys. Tikiu, kad šioje erdvėje miestiečiai ir Klaipėdos svečiai turės puikias galimybes aktyviam poilsiui, naujoms patirtims ir susitikimams“, – sakė J. Dumašius.

Darbo projekto parengimo bei rangos darbų sutarties vertė – apie 1,1 mln. eurų. Pagal sutartį rangovai dar turi baigti sutvarkyti žolynus, kurie dėl oro sąlygų kol kas nėra sužaliavę, atlikti kitus smulkius darbus. 

Pastaraisiais metais pietinėje miesto dalyje jau atnaujintos Debreceno ir Pempininkų aikštės, darbai baigiami Debreceno aikštę ir Gedminų gatvę jungiančiame Gedminų take, sutvarkyta aplinka prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro, pradedamas tvarkyti pėsčiųjų takas, jungiantis Taikos prospektą ties Naujuoju turgumi ir Gedminų gatvę, planuojama tvarkyti Vingio mikrorajono aikštę, o teritorijoje šalia Žvejų rūmų įkurti Sakurų parką.

GALERIJA

  • Pietinėje Klaipėdos dalyje – nauja poilsio erdvė
Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Nusipigino

Tos primityvios vaikų žaidimų aikštelės - visiška gėda! Nejaugi neįmanoma pastatyti kažko originalaus? pasižiūrėkite į analogus pasaulyje - natūralios medžiagos, jokių šlykščių cheminių spalvų, daug fantazijos. Dėl tokių žaidimų aikštelių - gėda pelėda. Turbūt ėmė pavyzdį iš pigiausių rusiškų projektų.

xxx

vel dykviete, asfaltas. Zmonems brandziu medziu pavesio reikia, pauksciu ciulbesio o ne betoniniu aisteliu kur nuo karscio po minutes nudvest galima

Diana

Aciu! Parkas puikus!!! Tik norisi daugiau medeliu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS