Po klaipėdiečių langais išdygo tualetas | KaunoDiena.lt

PO KLAIPĖDIEČIŲ LANGAIS IŠDYGO TUALETAS

Prie daugiabučio namo prigludusį lauko tualetą netikėtai pamatę uostamiesčio J.Janonio gatvės gyventojai nustėro – mėlyna būdelė pastatyta tiesiai po pirmojo aukšto gyventojų langais. Kokiam tikslui ir apskritai, kas čia vyksta? Nė vienas gyventojų to nežinojo.

Ėmėsi spėlioti

Garbaus amžiaus namo gyventojai išsigando, nes kai kurie jų aktyviai priešinosi ketinimui renovuoti namą ir pamanė, kad renovacija bus vykdoma nepaisant jų nenoro, o pastatyta išvietė – netrukus pasirodysiančių statybininkų pranašė.

Kiti prisiminė apie pažadą šio namo kieme, maždaug toje vietoje, kur yra buvusi sena balandinė, įsteigti gražią vaikų žaidimo aikštelę. Gal darbininkams pastatyta "įstaiga"?

Tačiau žmonės labiausiai stebėjosi sprendimu išvietę pastatyti šalia langų.

Ant tualeto nurodyta, kad tai – įmonės "Ecoservice" nuosavybė, bet gyventojams prisiskambinti į šią įmonę nepavyko.

Į Klaipėdą – per Vilnių

"Klaipėdos" korespondentų bandymai ieškoti, kokia įmonė ir kokiems darbams ruošiasi šioje vietoje, nebuvo lengvi.

Greta stovinčius J.Janonio gatvės 26-ąjį ir 28-ąjį administruojančios įmonės "Vitės valdos" darbuotojai taip pat buvo nelengvai pasiekiami.

Paskambinus įmonės tinklalapyje nurodytu Klaipėdos padalinio telefonu atsiliepė nežinia kur esančios įmonės būstinės darbuotoja ir tik po kelių frazių išsiaiškino, kad kalbama bus apie Klaipėdą.

Tik tada ji sujungė su Klaipėdos padalinio atstovu.

Šis patikino, kad "Vitės valdos" jokių darbų šioje vietoje neplanuoja ir lauko tualeto neužsakė.

Savivaldybėje – nežinia

Paprastai apie visus uostamiesčio darbus viską žinantis Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda neprisiminė apie ketinimus ką nors daryti prie minėtų namų.

Valdininkas išmintingai patarė paskambinti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams, esą jie moka atlikti panašius tyrimus ir išsiaiškins tualeto mįslę.

Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis patikino, kad gyventojų skundo dėl tualeto negavo, tad tyrimo nėra pagrindo pradėti, bet pažadėjo pasidomėti.

Miesto tvarkymo skyriaus vadovę pavaduojanti Irena Nachčiunova taip pat nežinojo apie ketinimus ką nors daryti prie šių namų.

Valdininkė pati nuėjo į Statybos skyrių paklausti, ar jo darbuotojai nėra suplanavę kokių darbų. Pasirodo, ir jie tokių ketinimų neturi.

Rado laiko darbams

Dienraščio "Klaipėda" žurnalistai turėjo daugiau kantrybės nei gyventojai ir sulaukė, kol telefonu atsilieps įmonės "Ecoservice" žmonės.

Jie paaiškino, kad biotualetą užsakė įmonė "Gargždų komunalinės paslaugos", kurios darbuotojai prie namų klos šaligatvį.

Paklaustas, kodėl išvietę pastatė prie gyvenamojo namo, "Ecoservice" atstovai patikino, kad tualetą pastatė ten, kur to paprašė užsakovai. Jeigu gyventojai pageidaus, būdelė bus perkelta į kitą vietą.

"Gargždų komunalinių paslaugų" direktoriaus pavaduotojas Alfonsas Stanionis tikino nieko nežinantis apie tualeto dislokaciją.

Užsakovai esą tik prašę atvežti biotualetą, o kur jį statyti, nusprendę patys jo savininkai.

Šioje vietoje ketinama pradėti kloti šaligatvius, darbai gali užtrukti apie porą savaičių.

"Šį darbą atlikti jau senokai užsakė Klaipėdos savivaldybės administracija. Mums pasakė, kad padarytume tai, kai turėsime laiko. Laiko turėsime šią savaitę ar kitos pradžioje ir pradėsime darbuotis. Reikės nuvažiuoti, pasižiūrėti, gal tą tualetą įmanoma pastatyti kitur. Mes prašėme jį pastatyti pagal situaciją, aišku, ne žmonėms po langais", – pažadėjo A.Stanionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Juokas pro ašaras,

nes miesto valdininkai net nežino,kas mūsų karalystėje kokius darbus atlieka.Jau visai liberalai ,, nusivažiavo"jei ne žurnalistai,tai taip ir nebūtų sužinoję,kas pastatė būdelę.

idomu..

anksciau sitas namas buvo- Svyturio 4! Kodel jis dabar tapo-J.Janonio 28??

NIEKO NAUJO

Kad valdžia ir jos tarnybos žmonėms spjaudo į akis - nieko naujo (skaitykit komentus apie SELĄ)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS