Poilsiautojai šturmavo pliažus, aikštelėse netilpo mašinos, susidarė spūstys | KaunoDiena.lt

POILSIAUTOJAI ŠTURMAVO PLIAŽUS, AIKŠTELĖSE NETILPO MAŠINOS, SUSIDARĖ SPŪSTYS

Šilumos ir saulės išsiilgę vasarotojai ketvirtadienį traukė į paplūdimius. Po pietų juose buvo sausakimša. Automobiliai netilpo pliažų prieigose esančiose aikštelėse. P.Lideikio gatvėje susidarė transporto spūstis. Prognozuojama, kad keliuose, vedančiuose į paplūdimius, automobilių eilės nusidrieks ir vakare.

Susidarė transporto spūstis

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai į paplūdimius traukė nuo ryto. Pirmoji tradiciškai užsipildė Antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelė.

Po pietų vietos nebeliko ir kitose. Net vadinamojo Antrosios Melnragės neįgaliųjų paplūdimio aikštelė buvo pilna. Paprastai pastarojoje rasti vietą automobiliui galima visada. Net ir šiltomis vasaros dienomis.

Vykstantys į paplūdimius po pietų pakliuvo į transporto spūstį. Automobilių eilė nusidriekė P.Lideikio gatvėje, ties šios, Pamario ir Audros gatvių sankirta, kur įrenginėjama žiedinė sankryža. Pastaroji driekėsi iki pat tilto.

Laukė ir sulaukė

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad tai antra tikra vasaros diena pajūryje.

„Šiandien orai labai tinkami poilsiui prie jūros. Ir saulės vonioms, ir maudynėms. Graži vasariška diena, kurios taip laukė ir sulaukė žmonės. Jūroje štilis, šilta. Vėjas pučia nuo kranto pusės. Tad jo nesijaučia paplūdimyje. Užstoja kopos. Nieko nuostabaus, kad paplūdimiuose tiek daug žmonių“, – pasakojo pavaduotojas.

Oro temperatūra paplūdimyje siekė 23, jūros vandens – 17 laipsnių šilumos. Nors jūra rami, kabo geltona – įspėjanti, kad maudytis pavojinga, vėliava.

Žalios spalvos vėliava, kuri parodo, kad maudytis saugu, uostamiesčio paplūdimiuose niekada nekeliama. Pabrėžiama, kad maudytis jūroje visada yra pavojinga.

 

Poilsiautojus kamavo erkės

Anot A.Siakki, kadangi vėjas pučia nuo kranto pusės, jūroje labai pavojinga maudytis, naudojant pripučiamus daiktus, žaisti kamuoliu.

„Labai greitai gali nunešti į jūrą. Nereikėtų ir toli plaukti į jūrą. Bus sunku grįžti prieš vėją į krantą“, – įspėjo pavaduotojas.

Apie pavojų poilsiautojai buvo nuolat įspėjami per garsiakalbius. Gelbėtojai poilsiautojų prašė ir prižiūrėti savo vaikus – nenuleisti nuo jų akių.

Nors paplūdimiuose žmonių buvo daug, iki 16 val. incidentų išvengta. Į gelbėtojus tik Smiltynėje kreipėsi keli asmenys, kuriems buvo įsisiurbusios erkės.

Spūstys neišvengiamos ir vakare

Prognozuojama, kad vakare keliuose, vedančiuose į pliažus ir iš jų, vėl susidarys transporto spūstys. Pastarosios greičiausiai bus kur kas didesnės nei vykstant į pliažus.

Didžiausios automobilių eilės ne tik Pamario, bet ir P.Lideikio gatvėje nusidriekė ir sekmadienį, kai orai ir buvo vasariški. Paprastai spūstys prasideda nuo 16 val.

„Kokio dydžio bus spūstys, priklausys nuo orų. Jei atvės staiga ar dangų aptrauks debesys, poilsiautojai vienu metu pakils vykti namo. Tada spūstys bus didelės. Jei vakaras bus šiltas, žmonės išsiskirstys palaipsniui, dalis pabus ilgiau prie jūros, tačiau spūsčių, panašu, neišvengsime. Manau, kad tiek ilgai šiltų orų laukusiems žmonėms, vadinamieji kamščiai nuotaikos nesugadins. Svarbiausia, kad galėjo pabūti prie jūros“, – komentavo pavaduotojas.

A.Siakki tvirtino, kad spūstys yra neišvengiamos, kai ilgą laiką vyrauja prasti orai, o tada vieną dieną atšyla. Tada visi skuba prie jūros.

„Siūlyčiau tokiomis dienomis geriau rinktis dviračius ir važiuoti į pliažą. Tada nereikės ieškoti vietos automobiliui aikštelėse, kurios būna perpildytos, ir stovėti transporto spūstyse. Be to, ši transporto priemonė sveikesnė“, – patarė pavaduotojas.

Reikalinga pareigūnų pagalba

A.Siakki atkreipė dėmesį, kad transporto spūstys sparčiau tirpsta, kai eismą reguliuoja policijos pareigūnai.

Pavaduotojo manymu, būtų veiksmingiausia, jei šie tą darytų ne tik prie įrenginėjamos žiedinės sankryžos P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvėje, bet ir P.Lideikio, Manto ir Liepojos gatvių šviesoforais reguliuojamoje sankryžoje.

Eismą keliuose, vedančiuose į paplūdimius, apsunkina ir remonto darbai. Įrenginėjama ne tik žiedinė sankryža prie įvažos į Pirmąją Melnragę, bet ir atnaujinamas Karklės kelias. Šioje pusėje taip yra taikomi eismo apribojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Onute

Ek,vaikai,vaikai.jus net neisivaizduojat kas tas sturmavimas ir kas tas sausakimsa.ot brieznevo laikais tai buvo sausakimsa,nes tiek privaziuodavo is rusijos,kad sausakimsa budavo sanatorijos,viesbuciai ir pas zmoniu,tekdavo pleze ieskoti vietos,kad butu galima atsisiesti.o cia tai juokas ima nu gal koks pora simtu zmoniu ir viskas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS