Poilsio parke naktimis liepsnoja laužas | KaunoDiena.lt

POILSIO PARKE NAKTIMIS LIEPSNOJA LAUŽAS

Poilsio parke naktimis dega laužai, jaunimas linksminasi, liejasi alkoholis, rūkoma ir šiukšlinama. Tokią informaciją gavę Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus valdininkai susiruošė įsitikinti, kad tai tiesa.

Penktadienį vakare keli savivaldybės darbuotojai drauge su policininkais nusprendė patikrinti skunduose dėstomų faktų tikrumą.

Vienas labiausiai nerimą keliančių bylojo apie pavojingą veiklą parke, kur, kaip ir pajūrio miškuose, pastaruoju metu yra labai sausa.

Skundo autorius nurodė, kad vėlai vakare jauni žmonės renkasi prie aktyvaus poilsio zonos parko gilumoje, susikuria laužus, girtauja ir rengia audringus pasilinksminimus.

Vėlų penktadienio vakarą reido dalyviai rado laužavietę, bet ugnis joje tuokart nedegė.

Tiesa, visai netoli sėdėjo kelios jaunų žmonių grupės. Vienintelis priekaištas, kurį galėjo jiems pareikšti valdininkai ir pareigūnai – nesaugus rūkymas sausros kamuojamame parke.

Pakako įspėjimo, ir visos cigaretės buvo užgesintos.

Ąžuolyne netoli A.Brako dailės mokyklos, kur vakarais paprastai renkasi benamiai, sėdinėja girtaujantys asmenys, penktadienio vakarą nebuvo nė vieno žmogaus. Nepavyko panašiai besielgiančių rasti ir šalia darbo biržos.

Vėlų vakarą tikrintojai sukinėjosi ir po senamiestį. Čia gyvenantys žmonės dažnai skundžiasi, kad lauko terasas turintys barai garso kolonėlių po 22 val. vidun neįneša ir drumsčia aplinkui gyvenančių žmonių ramybę.

Reido dalyviai apžiūrėjo 24 barus, bet tik baras "Bukowski" pusvalandį iki vidurnakčio dar vis "linksmino" ne tik savo lankytojus, bet ir senamiestį.

Keliose naktinėse alkoholio parduotuvėse, pasivadinusiose barais, pastebėta pažeidimų. Dabar galiojančios taisyklės draudžia klientams išeiti iš šių įstaigų su gėrimais. Juos privalu išgerti viduje.

Tikrintojai pastebėjo kelis klientus, kurie išėjo nešini plastikinėmis stiklinėmis, sklidinomis alaus.

Pardavėjai bandė aiškintis to nepastebėję.

"Pastaruoju metu barų savininkai ar administratoriai geranoriškai reaguoja į pastabas, tvarkos daugėja, ir tai labai džiuginanti tendencija", – teigė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vadovas Saulius Valiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ignas

Niekinis tas viešosios tvarkos skyriaus kontrolės darbuotojų darbas,jeigu jie atėję ,randa akivaizdžius pažeidimus ir pagrasinę pirštu išeina-nuo tokio jų vizito niekas niekada nepasikeis.Tik didelės piniginės baudos ir veiklos uždarymas-gali tokius šeimininkus sustabdyti.Tokia kontrolė turi būti kasdieninė o ne tada ,kai gyventojai neapsikentę juos iškviečia.

tam Nujo

O penktadienio vakaras dar ne savaitgalis?

Parko chebra

Juokdariai iš savibledybės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS