Poilsio parkui ieškos šeimininko | KaunoDiena.lt

POILSIO PARKUI IEŠKOS ŠEIMININKO

Baigiamam tvarkyti Poilsio parkui žadama žvalgytis šeimininko, kuris rūpinsis tvarka, prižiūrės vaikų, šunų vedžiojimo, sporto aikšteles, inventorių. Ateityje prižiūrėtojus planuojama paskirti ir kitoms atnaujintoms viešosioms erdvėms.

Poilsio parkas po rekonstrukcijos antrojo etapo miestiečiams duris atvers antroje liepos pusėje. Miesto valdžios atstovai svarsto, kam reikės pavesti šios viešosios erdvės priežiūrą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova atkreipė dėmesį, kad Poilsio parke bus įrengti ne tik pėsčiųjų ir dviratininkų takai, suoliukai, šiukšlių dėžės, apšvietimas, bet ir sporto, vaikų žaidimų, šunų vedžiojimo aikštelės, viešasis tualetas.

„Tai pirmas visiškai sutvarkytas parkas. Siekiame, kad jo priežiūra būtų gera. Dėl to šiai viešajai erdvei norime paskirti vieną šeimininką. Jis būtų atsakingas už viso parko priežiūrą. Tuomet viskas būtų aišku. Neliktų ribų, dėl kurių gali atsirasti įvairių interpretacijų“, – kalbėjo pavaduotoja.

Dabar Poilsio parko infrastruktūros, viešųjų erdvių priežiūra rūpinasi savivaldybė, o žaidimų aikštelėmis – biudžetinė įstaiga Klaipėdos sporto bazių valdymo centras.

Pasak E.Mantulovos, šiemet minėtos viešosios erdvės priežiūra dar bus organizuojama taip pat, kaip ir anksčiau. Kitąmet šeimininkas jau turėtų būti vienas.

Pastarąjį planuojama išrinkti viešojo konkurso būdu. Tą norima padaryti dar šiemet.

„Parengsime sąlygas ir skelbsime konkursą. Norime, kad parkas prižiūrėtoją turėtų jau nuo kitų metų pradžios“, – komentavo pavaduotoja.

E.Mantulova tikino, kad šeimininkų bus ieškoma ir kitiems sutvarkytiems parkams. Darbai jau yra prasidėję Sąjūdžio parke. Taip pat ketinama atnaujinti Danės skverą ir krantines, Malūno parką, Ąžuolyno giraitę.

„Minėtuose skveruose ir parkuose bus sutvarkyta ne tik jiems būtina infrastruktūra, bet ir atsiras vaikų žaidimų aikštelės, aktyvaus poilsio zonos. Šios erdvės bus atnaujinamos viena paskui kitą. Šeimininkai joms bus išrinkti atskirais konkursais. Manome, kad į vienas rankas sukoncentruota priežiūra yra geresnės kokybės“, – pabrėžė pavaduotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jop

Vienas parkas jau dirb Briuselio kainom. Rygoj visa diena 8 eu pas mus 3 val 11 eu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS