Policija Klaipėdoje pažymėjo 100 oranžinių dviračių | KaunoDiena.lt

POLICIJA KLAIPĖDOJE PAŽYMĖJO 100 ORANŽINIŲ DVIRAČIŲ

  • 2

Šeštadienį Klaipėdos miesto bendruomenės pareigūnai specialia įranga pažymėjo apie šimtą naujų „CityBee“ oranžinių dviračių, taip apsaugant juos nuo ilgapirščių.

Dviračių žymėjimas – vienas iš paruošiamųjų darbų greitai startuosiančiai dviračių ir automobilių dalinimosi sistemai uostamiestyje, Palangoje ir Neringoje.

Nuo pat ryto pareigūnai ant oranžinių dviračių rėmų specialiais prietaisais graviravo identifikacijos numerius ir užklijavo lipdukus su užrašu „Įregistruotas policijoje“. Policininkai per kelias valandas iš viso pažymėjo apie šimtą dviračių transporto priemonių.

Ant dviračių esantys užrašai perspėja vagišius, kad dviratis yra pažymėtas ir yra policijos identifikavimo sistemoje, taip atgrasant nuo pagundos jį pasisavinti. Pasak Klaipėdos miesto bendruomenės pareigūnių, dviračių žymėjimas – tai viena iš prevencinių priemonių, apsauganti  nuo ilgapirščių. Radus pažymėtą dviratį, jis identifikuojamas nustatant šios transporto priemonės savininką, tad grąžinimas teisėtam šeimininkui neužtrunka.

Automobilių ir dviračių dalijimosi paslaugas teikiančios „CityBee“ direktorius Lukas Yla atskleidė, kad pareigūnų vizitas – ne atsitiktinumas. „CityBee“ turi oranžinių dviračių dalinimosi tinklą Kaune, o artimiausiu metu pasirodys pajūrio miestų gatvėse.

„Pažymėtais oranžiniais dviračiais greitai galės naudotis pajūrio gyventojai bei poilsiautojai. Artimiausiu metu Klaipėdoje, Palangoje ir Neringoje bus įrengta iki dvidešimt dviračių dalinimosi stotelių, kuriose bus galima išsinuomoti dviratį poilsiui ar kelionei. Pradėję sezoną svarstysime apie plėtros galimybes. Taip pat esame pasiruošę bendradarbiauti su pajūrio verslininkais, įkuriant dviračių dalinimosi stoteles svarbiausiuose taškuose“, – sakė L. Yla, nurodęs, kad sistema turėtų vėliausiai startuoti iki Palangos vasaros sezono pradžios. Šiemet Palangos vasaros sezono atidarymas numatytas gegužės 26-28 dienomis.

Kaune esantys oranžiniai dviračiai apsaugoti ne tik identifikacijos numeriu, bet ir išmaniąja spyna, kuri kabinama prie dviračio rėmo. Pasak L. Ylos, tokia pat saugos sistema veiks ir pajūryje – dviračius bus galima atrakinti tik išmaniąja „CityBee“ programėle per „Bluetooth“ ryšį. Tai patogu, nes saugiai dviratį galima palikti ne tik stotelėje, bet ir kitose vietose, pavyzdžiui, norint apsilankyti parduotuvėje. 

Dviračių saugumu susirūpinusiems gyventojams policija primena, kad norint pažymėti dviratį, tai gali padaryti ir gyventojai. Tam reikia turėti dviratį, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio įsigijimo dokumentą. Žymėjimas ir įtraukimas į žymėtų daiktų duomenų bazę yra nemokamas.

Vilniuje ir Kaune galima naudotis 500 „CityBee“ automobilių. Jau metus „CityBee“ valdo oranžinių dviračių dalinimosi tinklą Kaune.

GALERIJA

  • Policija Klaipėdoje pažymėjo 100 oranžinių dviračių
  • Policija Klaipėdoje pažymėjo 100 oranžinių dviračių
„CityBee“ nuotr.
Gairės: CityBee, dviračiai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Betkoks

Eilinis ispustas burbulas,nieks nesivargina ieskot tu registruotu dviratuku.Sunui pavoge 2,jo draugei taip pat 2.Visi jie buvo policijoj registruoti,nauda dideeeeeelis 000000.

Baltazaras.

Speciali įranga?Bent jau reikėjo pamokinti,kad po ranka atramą pasidėtų.o dabar"piešia""keverzones"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS