Prasidėjo gelbėtojų paieška | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJO GELBĖTOJŲ PAIEŠKA

Uostamiesčio paplūdimių prižiūrėtojai rengiasi vasaros sezonui. Jau pradėta dairytis gelbėtojų, kurie užtikrins poilsiautojų saugumą. Ieškoma ir bendrosios praktikos slaugytojų.

Jau yra užsiregistravusiųjų

Gelbėtojų paieška uostamiestyje tradiciškai startavo kovą. Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki sakė, kad norima visiems priminti apie galimybę vasarą dirbti gelbėtojais, norintieji jau iš anksto gali planuoti savo laiką.

"Jaunimą – tiek merginas, tiek vaikinus – kviečiame prasmingai, aktyviai, įdomiai ir naudingai praleisti vasarą", – kvietė pavaduotojas.

Besidominčiųjų galimybe dirbti gelbėtojais sulaukta iš karto. Į atranką jau užsiregistravo apie 20 žmonių. Pasak A.Siakki, dauguma jų senbuviai – jau anksčiau ragavę gelbėtojo duonos.

Pirmoji atranka baseine tradiciškai vyks balandžio pabaigoje, antroji – gegužės viduryje.

"Tikslios datos dar negaliu pasakyti. Deriname", – tvirtino pavaduotojas.

Praėjusiais metais pirmą kartą gelbėtojų atranka vyko savaitgalį. Siekta, kad būtų patogiau studentams. Būtent jie dažniausiai ir dirba šį darbą.

Data dar derinama

A.Siakki atkreipė dėmesį, kad gelbėtojo darbas yra sunkus ir atsakingas, jį gali dirbti ne visi. Vienas pagrindinių reikalavimų pretendentams – gerai mokėti plaukti.

"Jei žmogus įveikia 200 m baseine nesustodamas, vadinasi, moka plaukti. Nemokantis ir 100 m neįveiks. Tai yra viena atrankos užduočių. Pretendentai turi nuplaukti 50 ir 100 m atstumus", – paaiškino pavaduotojas.

Juk nuo gelbėtojų priklauso kitų žmonių gyvybė.

Taip pat gelbėtojai turi būti stiprūs tiek fiziškai, tiek psichologiškai, atsakingi.

"Atsakomybės jausmas – labai svarbus. Juk nuo gelbėtojų priklauso kitų žmonių gyvybė", – pabrėžė pavaduotojas.

Be plaukimo įgūdžių, pretendentai atrankos metu turi pademonstruoti, kaip toli nuneria, parodyti ištvermę transportuodami "pavargusį" plaukiką. Atrinkus gelbėtojus, vyks jų mokymai.

Gelbėtojų skaičius nesikeis

Šiemet poilsiautojų saugumą Smiltynės ir Melnragės–Girulių paplūdimiuose užtikrins 77 gelbėtojai. Tiek pat jų dirbo ir praėjusį sezoną. A.Siakki patikino, kad paprastai surinkti komandą nekyla rūpesčių.

"Atrankos sulaukia didelio susidomėjimo. Dalyvauja ir vaikinai, ir merginos, tačiau pirmųjų daugiau. Rinktis tikrai turime iš ko. Dažniausiai 60–70 proc. sudaro senbuviai. Tiesa, besikeičiant kartoms, atsiranda ir naujų žmonių. Visada bandome suderinti, kad būtų ir naujokų, ir senbuvių, kurie pasidalytų patirtimi", – pabrėžė pavaduotojas.

Paplūdimių prižiūrėtojai ieško ir 12 bendrosios praktikos slaugytojų. Pagrindinė naujų darbuotojų registracija paprastai startuoja balandį.

Tradiciškai vasaros sezonas uostamiestyje skelbiamas gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje. Tai priklauso nuo vyraujančių orų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS