Prekiautojai gėlėmis jau ruošiasi šventėms | KaunoDiena.lt

PREKIAUTOJAI GĖLĖMIS JAU RUOŠIASI ŠVENTĖMS

Klaipėdos verslininkai jau ruošiasi gėlių prekybai vasario 14-osios, Valentino dienos, ir kovo 8-osios, Moters dienos, proga. Vasarį vyksiančiai šventei jau išduota 12 leidimų, o prašymai gauti leidimą dėl kovą vyksiančios šventės bus priimami nuo vasario 7 d.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, visi prašymai gali būti pateikti prieš 30 kalendorinių dienų iki šventinės dienos.

„Iki šios dienos prekybai gėlėmis vasario 14 d. esame išdavę 12 leidimų. Praėjusiais metais prekybai gėlėmis vasario 14 d. buvome išdavę 15 leidimų, kovo 8-ajai – 68 leidimus. Pagal galiojančią leidimų išdavimo tvarką, likus dešimt dienų iki šventinės dienos, prašymus prekiauti gėlėmis galima pateikti ir į neužimtas vaisių ir daržovių prekybos vietas. Taip pat per šventines ir atmintinas dienas gėlėmis gali prekiauti asmenys, turintys leidimą prekiauti vaisiais ir daržovėmis bei įsigiję papildomą leidimą prekiauti gėlėmis“, – paaiškino J. Uptienė.

Prekybos vietos nurodytos informacinėje sistemoje „Prekybos vietų žemėlapis“. Populiariausios vietos ir vasario 14 d., ir kovo 8-ajai: Taikos pr. 115, Taikos pr. 24, Vingio g. 29 bei prie prekybos centrų.

Kovo 8-ajai prašymai bus priimami nuo vasario 7 d. 8 val. per minėtą informacinę sistemą.

„Anksčiau pateikti prašymai bus atmesti“, – sakė J. Uptienė.

Ji taip pat atskleidė, dėl kokių dar priežasčių asmuo gali negauti leidimo prekiauti.

„Jei asmuo neturi verslo liudijimo prekybai tomis dienomis, jei nesumokėjo vietinės rinkliavos, jei pateikia kelis prašymus į atskiras vietas su vienu verslo liudijimu, tai išduodamas leidimas į anksčiausiai pateiktą vietą, kiti prašymai atmetami“, – teigė J. Uptienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pietietis.

geles -durnai, bet zmona dziaugiasi mano "durnumu"

klara

Kokia dar kovo 8?

Pil.

Užsidulkint su tom šventėm,bloga darosi išgirdus žodį šventės.Kaip kokie idiotai ,atrodo reikalinga priminti ,visi durni,neturi proto ir atminties.Gaunasi atvirkštinis variantas,nebus švenčių sąmoningai ir tas gėlės i subines užsiaugine susidesite..Galima žmogų pasveikinti ir be gėlių,kurios greitai virsta šiukšle.ir išmeti.O žmonėms vis smegenis atakuoti su tom sup... šventėm nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS