Pridergtuose balkonuose – balandžių gaišenos | KaunoDiena.lt

PRIDERGTUOSE BALKONUOSE – BALANDŽIŲ GAIŠENOS

Smiltelės gatvės devynaukštyje kilo gyventojų nepasitenkinimas dėl nevalyvų kaimynų. Antros laiptinės 5 ir 7 aukštų neužsandarintuose bendrojo naudojimo balkonuose dergia ir dvesia balandžiai. Teigiama, jog bendrijos pirmininkas neužtikrina tvarkos, tačiau jis atsikerta, kad išsikuopti privalo patys gyventojai.

Daugumoje daugiabučių bendrojo naudojimo balkonai užsandarinti tinklais, kad ten nesiveistų ir neterštų balandžiai. Vis dėlto higiena rūpi ne visiems gyventojams.

Smiltelės gatvės 6 namo dviejuose aukštuose karaliauja balandžiai, su visomis šiems taršiems paukščiams įprastomis tradicijomis. Tų aukštų gyventojai šituos įnamius toleruoja, tačiau dauguma kaimynų šiurpsta, esą tai – tiksintis epidemijos židinys.

"Ten ne tik didžiausias balandžių išmatų sluoksnis, bet ir pilna paukščių gaišenų. Kaimynai valyti neketina, o sąlygos – beveik antisanitarinės. Šitoks karštis, gali kilti kokia epidemija. Kreipėmės į namo bendrijos pirmininką, jis sako, kad susitvarkytume patys. Kiekvieno aukšto gyventojai savo aikšteles ir susitvarko, išskyrus tų dviejų aukštų. Kažką turime daryti, juk nebegalime taip gyventi", – piktinosi šio namo gyventoja.

Moteris teigė, jog tereikia ištempti tinklą, kad paukščiai čia daugiau nebelandžiotų, ir išvalyti pridergtą balkoną, bet niekas nenori tuo užsiimti.

Namo bendrijos pirmininkas Sigitas Petkevičius neslėpė, jog ši problema tęsiasi jau ne pirmus metus. Esą didžioji dalis gyventojų bendrojo naudojimo balkonus susitvarkė, tačiau ne visi.

"Galima būtų pasamdyti firmą, kuri išvalytų ir užsandarintų tuos balkonus, bet kodėl dėl kelių apsileidusių gyventojų turi mokėti visi likę tvarkingi namo gyventojai? Be to, jie turi patys susitvarkyti, kaip tai daro visi kiti. Išsiunčiau jiems raštiškus raginimus, lauksiu, žiūrėsiu, kas čia bus", – kalbėjo S.Petkevičius.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Salomėja Razutienė patvirtino, kad už bendrojo naudojimo patalpų priežiūrą atsakingas namo administratorius, taigi šiuo atveju –   bendrijos pirmininkas.

"Jeigu gausime raštišką gyventojų skundą, tada atliksime sanitarinį patikrinimą ir įpareigosime atsakingą asmenį sutvarkyti tuos balkonus", – teigė S.Razutienė.

GALERIJA

  • Pridergtuose balkonuose – balandžių gaišenos
  • Pridergtuose balkonuose – balandžių gaišenos
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Marytė

Brangus pasivadines gyvemtoju,šis pirmininkas tai Sigitas Petkevičius,savo darbą atlieka sažiningai. Pažiūrėkit koks mūsų kiemas,laiptinės ,dokumentai tvarkomi kruopsčiai.ir su pshika pas jį viskas gera.Taigi čia reikia atkripti į jusų bendravimą su žmonėmis.

GYVENTOJAS

Pirmininkas Pats Palaiko Šita Betvarkė... ateina kaimynai iš neisvalytu aukštų... jis juos gina... sako nauja tvarka kažkokia.. aš valau. kiti mano skalbinius teršia... nes tingi valyti savo... Pirmininkas Niekina KITŲ Gyventojų Triūsą... nieko keisto kad kiti nevalo.... galima nešti į išvalyta balkoną... kiek žinau pirmininkas turi problemų su savo psichinė būklė... tikrai... keistokas žmogelis

Šilainei

Kaune tas pats,balandzei dergia ,ne tik balkonus bet ir laiptines,musū namas priklauso 222 bendrijai,pirmininkas likęs sovietinis,amortizacinous mokam Nuo 1988m. namas 12 aukštu,baisis netvarkinhas,savo lėšomis tbarkomįs nendro naudojimo patalpas,paskutinei aukstai fažnai vandens neturi,mokesčiai dideli,o naidos jokios,kas ta birdeli hali sutvarkuti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS