Prie Karklės planuojama statyti jūrinį tiltą | KaunoDiena.lt

PRIE KARKLĖS PLANUOJAMA STATYTI JŪRINĮ TILTĄ

  • 20

Pajūrio regioninis parkas ketina kreiptis į Žemės ūkio ministeriją ir paprašyti pinigų jūriniam tiltui prie Karklės kaimo įrengti, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Tiltas būtų statomas prie Cypos upelio žiočių, kur jau dabar yra vadinamasis slipas priekrantės žvejų laiveliams į jūrą nuleisti.

„Žvejai vargsta norėdami iškrauti ir pakrauti laimikį, nes jiems tenka iki juosmens bristi į vandenį. Būtų tikslinga toje vietoje pastatyti maždaug 100 metrų ilgio medinį tiltą, prie kurio galėtų laikinai švartuotis žūklautojai. Kartu toks pirsas galėtų tapti puikia atrakcija poilsiautojams, norintiems pasigrožėti jūra, saulėlydžiu", – sakė Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius.

„Kai žvejai grįžta iš jūros, jiems tenka dėžes su laimikiu iškrauti iš laivelių tiesiog vandenyje. Jei žuvų keli šimtai kilogramų, tai tampa nemenku iššūkiu. Lankėmės Latvijoje, Nicos apylinkėse, ten matėme įrengtus tiltelius. Prie jų švartuojasi valtys, laiveliai, ir žvejams nebereikia bristi į vandenį, nes dėžes žuvų gali iškrauti tiesiai ant tiltelio“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Karkliskis

As ta kliedesi girdziu jau dvidesimt penkis metus...

>

Kas planuoja,Rregioninis parkas?Ar,jo,r.parko,kompetencija,planuoti TILTUS i jura ?Reiskias,r.parkas,neturi ka veikti, uzsiima,ne savo,ne jam,pavestu darbu.Matomai,is serijos,Seimo,"kulturos " Pi z ius "",vadovauja Seimui,vyriausybei,jau ir Prezidenturos emesi.R.parkas,pasiziurejes,tilto uzsigeide,nuo tilto kranto parkas gerai matysis,a ne ?Kas beliks zmonems,ko imtis,Ukraina Pavizdys.

tiltas bus pinigu plovykla

ir gamtos išnekinimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS