Prieš Velykas – šventinis vizitas pas merą | KaunoDiena.lt

PRIEŠ VELYKAS – ŠVENTINIS VIZITAS PAS MERĄ

Artėjant Velykoms, Klaipėdos rotušėje lankėsi ir dvasingų švenčių linkėjo ortodoksų bažnyčios atstovai.

Trečiadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su ortodoksų bažnyčios Lietuvoje Klaipėdos regiono dekanato dvasiškiais.

Nors stačiatikiai Velykas šiemet švęs balandžio 28-ąją – savaite vėliau nei katalikai, tačiau ortodoksų bažnyčios Lietuvoje Klaipėdos regiono dekanas Vladimiras Artamonovas tikino, kad šiuo metu svarbiausia pajausti šventinę dvasią ir drauge laukti vienų gražiausių metų švenčių.

"Mes Velykas švęsime kiek vėliau, tačiau tai yra bendra krikščionių tradicija. Tai laukimo, susikaupimo, susitelkimo, bendros maldos metas", – teigė V.Artamonovas.

Miesto mero manymu, klaipėdiečiai – viena ir didelė šeima, tad itin svarbu, kad joje vyrautų pagarba skirtingoms religijoms, kalboms ir papročiams.

"Įvyko kasmetis susitikimas, kuris įprastai organizuojamas paskutinę savaitę prieš Velykas. Klaipėdos meras, kad ir kas jis būtų, turėtų būti grandimi, jungiančia skirtingas religijas ir tradicijas išpažįstančius klaipėdiečius", – tikino miesto meras.

Pasibaigus susitikimui, ortodoksų bažnyčios atstovai merui įteikė simbolinę dovaną – velykinį pyragą ir keletą margučių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

n.

"Klaipėdos meras, kad ir kas jis būtų, turėtų būti grandimi, jungiančia skirtingas religijas ir tradicijas išpažįstančius klaipėdiečius", – tikino miesto meras." Kaip pasaulietis politikas gali jungti religijas, tai, kas susiję su tikėjimo sfera? Tai tėra tik išorinė jungtis, o viduje vis vien chaosas, kiekviena religija prieštarauja viena kitai. Tai, kas pasaulietiška, negali vienyti to, kas antgamtiška.

Anonimas

Cia ranka ranka mazgoja.Kunigai valdzia.O zmones juos islaiko.Situs nenaudelius.Anksciau ranka buciuodavo kiausiniu pridedavo ir skusdavo vadinamiem dvasininkams.O dabar pinigu prideda negailedami.Ir kam.?

Kiaušinis

verčiau ir jis būtų su sutana ir nesmaugtų Klaipediečių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS