Remonto metu moksleivių neiškeldins? | KaunoDiena.lt

REMONTO METU MOKSLEIVIŲ NEIŠKELDINS?

Jau šią vasarą prasidės antrasis Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazijos remonto darbų etapas, kuris užsitęs beveik apie dvejus metus. Valdininkai ir pedagogai laužo galvas, kaip, aplink zujant darbininkams, teks mokyti vaikus.

Prieš dešimtmetį atnaujinus pastato išorę ir stogą, šiemet bus pradėti vidaus remonto darbai.

"Gimnazijoje būtina keisti kanalizacijos sistemą, elektros instaliaciją, šildymo ir vėdinimo sistemas, grindis, lubas, sienas", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Muzikos klases planuojama iškloti akustiką gerinančia danga, o technologijų klasėse įrengti vėdinimo sistemą.

"Ateityje žadame pakeisti ir dangą aplink pastatą bei į gimnaziją vedančius, ne vieną dešimtmetį skaičiuojančius betoninius laiptus. Tačiau šie darbai bus atliekami jau kito projekto metu", – teigė O.Mariničius.

Klaipėdos miesto savivaldybėje vykusiame pasitarime svarstyta galimybė mokinius, kol vyks darbai, laikinai iškeldinti.

"Remontas su pertraukomis tęsis apie dvejus metus. Jeigu rangovai laikysis sudaryto grafiko, viską suderinsime. Šildymo sistemos, vandens tinklų, grindų dangos keitimo darbus būtų galima atlikti per birželį, liepą, rugpjūtį. Iki rugsėjo vidurio neformaliojo ugdymo procesas būtų organizuojamas ne gimnazijoje arba trečiame pastato aukšte", – teigė direktorius Vitalijus Jakobčiukas.

"Žaliakalnio" gimnazijos direktoriaus situacija negąsdina, mat, vykstant pirmam darbų etapui, pavyko rasti išeitį.

"Prieš 10 metų pastate buvo keičiamas stogas ir langai. Tąkart procesus suderinti pavyko. Nė vienas vaikas nenukentėjo ir nesusižeidė", – tikino V.Jakobčiukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lena

Ne tik direktorius liko vienas

Serioža

Ar bėra ten vaikų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS