S. Karbauskas: darysime viską, kad projektai, kurių laukia gyventojai, vyktų sklandžiai ir nesustotų | KaunoDiena.lt

S. KARBAUSKAS: DARYSIME VISKĄ, KAD PROJEKTAI, KURIŲ LAUKIA GYVENTOJAI, VYKTŲ SKLANDŽIAI IR NESUSTOTŲ

  • 18

Pastarasis kelerių metų laikotarpis išties buvo įtemptas. Vieną krizę keitė kita, nerimą juto tiek gyventojai, tiek verslas, tiek viešasis sektorius. Tačiau šiandien jau norisi sakyti, kad visi išmokome gyventi tikėdamiesi netikėtumo – prisitaikėme prie pakitusio gyvenimo ritmo ir sąlygų, verslas rado naujus partnerius užsienyje, tad kilę iššūkiai pamažu sprendžiami. Manau, kad ir savivaldoje sustojusių ar nepavykusių darbų virtinė baigėsi. Pradėdami projektus, kurių gyventojai laukė daugybę metų, šiandien jaučiamės tvirtai – esame pajėgūs juos įgyvendinti, o ir rangovai į ateitį žvelgia optimistiškai.

Su UAB „Infes“ pasirašyta Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybos sutartis – išties pelnytai vadinama istoriniu įvykiu visam rajonui. Ko gero, dešimt metų diskutavome, kur ir kaip jį statyti, ginčijomės dėl vietos, tačiau dabar neverta dairytis atgal. Visada visi sutarėme, kad rajono centrui – Gargždams – reikalinga universali ir moderni, LKL reikalavimus atitinkanti sporto salė bei baseinas.

Dabar šis visam rajonui svarbus projektas virsta realybe. Per pustrečių metų Dariaus ir Girėno gatvėje iškils šiuolaikiškas sporto ir pramogų kompleksas. Bus pastatyti du pastatai, sutvarkytas sklypas, įrengiant visas reikalingas komunikacijas, automobilių stovėjimo aikštelę, takus, viešąsias erdves.

Viename pastate bus įrengtas baseinas su SPA zona. Baseinas turės keturis 25 m ilgio takelius, tribūnas, rūbines, administracines patalpas, SPA zoną su pirtimis, sūkurine vonia. Baseinas bus su pakeliamu dugnu, kad čia galėtų vykti ne tik plaukimo, bet ir šuolių į vandenį nuo tramplyno treniruotės bei varžybos. Baseino dugno gylis sieks iki 4 m.

Kitame pastate bus įrengta universali sporto salė. Rajone labai trūksta sporto bazių, kur galėtų treniruotis įvairių sporto šakų komandos. Kadangi sporto salė atitiks LKL reikalavimus, pagaliau mūsų krepšinio komanda Gargždų „Gargždai“, šiemet iškopusi į LKL, turės savo namus, kur galės treniruotis bei žaisti namų varžybas. Čia taip pat treniruosis ir varžysis mūsų tinklininkai, salės futbolo komanda bei kiti sportininkai. O ir gyventojai galės stebėti aukščiausio lygio varžybas neišvykdami iš savo rajono. Tikriausiai visi sutiksime, kad palaikymas namuose yra svarbus kiekvienam sportininkui, kad savos sienos – visuomet padeda.

Sigitas Karbauskas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. 

Žinoma, pradedant tokius projektus neišvengiama ir skeptiško požiūrio. Ko gero, Gargždų autobusų stotis, kuri vis dar nepastatyta, jau tapo šiokiu tokiu simboliu gyventojams, rodanti, kad ir vos 140 kv. m pastato statybos gali trukti gerokai per ilgai bei paskęsti projektų, pirkimų, biurokratijos pinklėse.

Tačiau noriu visus nuraminti. Esu įsitikinęs, kad Gargždų daugiafunkcio sporto centro stoties likimas neištiks. Konkursą laimėjo rangovas, kuris tikrai gali atlikti darbus laiku ir kokybiškai. Vien tai, kad sutarties užtikrinimo garantą jie pateikė vos per dvi dienas, rodo, kad jie yra stabili ir patikima įmonė. O Savivaldybė taip pat yra finansiškai pajėgi šį projektą įgyvendinti. Tad tikrai tikiu, kad abiem pusėms bendradarbiaujant darbai vyks sklandžiai ir nesustos.

Su stotimi irgi viskas bus gerai. Darbai juda pirmyn, tikimės, kad iki technologinės pertraukos rangovas baigs pagrindinius darbus išorėje ir pereis į pastato vidų, kur darbuosis toliau. Juda ir kiti anksčiau sustoję darbai: kyla Endriejavo kultūros centras, Gobergiškės darželis – finišo tiesėje, plečiamas Slengių daugiafunkcis centras, kur įsikurs dar dvi darželio grupės. Pasirašyta sutartis dėl Sendvario daugiafunkcio centro, kuriame įsikurs mokykla, darželis, biblioteka, kultūros erdvė. Priekulėje bus statomas priestatas prie mokyklos, kuriame bus įrengta aktų salė, papildomos keturios klasės. Visai netrukus turėsime sutartį ir dėl Gargždų „Vaivorykštės“ modernizacijos.

Neabejoju, kad atsiras sakančių – baikite vienus darbus, o tada pradėkite kitus. Tačiau noriu paaiškinti, kad vieni darbai kitiems netrukdo. Kiekvienas projektas turi savo atskirą finansavimo eilutę biudžete. Kiekvienas projektas turi savo projektuotojus, rangovus. Juk pradėję tiesti šaligatvį Judrėnuose, nesustabdysime darbų visame rajone. Juk statydami daugiafunkcį Sendvaryje, nenustosime asfaltuoti kelių Dauparuose ar Priekulėje, o statydami stotį Gargžduose, nenustosime tvarkyti Dovilų karjerų, dėl Endriejavo kultūros namų statybos nereikia atšaukti Gargždų kultūros centro modernizacijos. Turime spėti su gyventojų poreikiais, gerinti infrastruktūrą, paslaugų kokybę, tad ir projektų bei darbų yra daug.

Esame augantis rajonas. Auga gyventojų, įmonių skaičius, auga biudžetas, tad turime turėti ambicijų ir plačių užmojų, turime planuoti ir pradėti projektus, kurie reikalingi gyventojams, nes turime realių galimybių juos įgyvendinti. Mūsų pareiga užtikrinti, kad projektai vyktų sklandžiai. Bendradarbiavimas su rangovais, sugebėjimas visiems laiku pastebėti signalus, kad kažkur kliūvame, ir tai spręsti kartu, – tai ir yra raktas į sėkmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Karbauski

kada tau daeis kad gyventojams visų pirma svarbus jų išgyvenimas (kainų kilimas, nuostoliai ir prastėjanti buitis dėl nevykėlių politikų perteklinių nesamonių, nesibaigiančių abejotinų reformų ir t.t.) o ne kada kas ką pastatys ar įsisavins infrastruktūroj ar godaus verslo perfomansuose:D)

Anonimas

Darys matai jis gerus darbus. Pirma nuciulpk Washingtono zydeliams b.y.b.i ir paprasyk leidimo fasisto Landzbergio..

balsavau už karbauskinius

o paskui žiūriu nxja nemoka valdyt. Kaušai kaip ir konsliberpyderiai. Svaigsta apie sveiką gyvenimo būdą kai parduotuvės pilnos maisto ir veterinarijos tarnybos netikrinamų kenksmingų (mano nuomone) produktų, kai tarša ant kiekvieno kampo ir ne dėl gyventojų o dėl nesažiningo verslo ar kt/įmonių kaltės, per seimo posėdžius nagrinėja tokias nesamones kaip gemalų įstatymas ar kitus apsoliučiai neturinčius reikšmės įstatymus keliančius man, Lietuvos piliečiui, tik susierzinimą ir apmaudų nusivylimą..Vienas ,,kolxozo" pliusas, kad jie yra geriausi iš blogiausių ir neatnešė tiek nuostolių Valstybei kiek atnešė dabartinių pridūrkų valdymas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS