Šalčiai pratęsė moksleivių atostogas | KaunoDiena.lt

ŠALČIAI PRATĘSĖ MOKSLEIVIŲ ATOSTOGAS

Dėl Lietuvą kaustančio šalčio ne visos klaipėdiečių atžalos pirmadienį sugrįžo į mokyklas. Specialistai įspėja, kad darželinukai ir pradinių klasių mokiniai esant 20 laipsnių žemiau nulio temperatūrai turėtų likti namuose.

Pirmadienį Tauralaukio mikrorajone apie 7 val. termometro stulpelis rodė 21 laipsnį šalčio. Po poros valandų – jau 16 laipsnių. Tris mažus vaikus auginantys tėvai svarstė, ką tokiu atveju daryti, – leisti savo atžalas į mokyklas ir darželius ar ne.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Eglė Žemaitytė patikino, kad visi uostamiesčio darželiai ir mokyklos veikia. Tėvai patys turėtų nuspręsti, kaip elgtis. Esą oficialiai mokiniai iki penktos klasės gali neiti į mokyklas esant 20 laipsnių žemiau nulio temperatūrai, o nuo 25 laipsnių šalčio – ir vyresnieji.

Specialistai pastebi, kad gripu ir peršalimo ligomis sirgę vaikai po truputį sugrįžta į ugdymo įstaigas.

"Sunku tiksliai pasakyti, kokia situacija, nes praėjusią savaitę vaikai atostogavo, tačiau, palyginti su dar ankstesne savaite, matome gerėjantį rezultatą. Šiuo metu serga 9 proc. Klaipėdos mokinių ir 24 proc. darželinukų", – komentavo E.Žemaitytė.

Gripo epidemija buvo paskelbta keturiose Klaipėdos apskrities savivaldybėse: Klaipėdos rajone, Šilutės rajone, Kretingos rajone, vasario 6 d. – Klaipėdoje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Kosint ir čiaudint rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausiai – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas, pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar peršalimu, būtina kreiptis į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, neiti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.

Stingdantį šaltį sinoptikai prognozuoja visą šią savaitę. Sulauksime ir smarkesnio vėjo, dėl kurio oras atrodys dar žvarbesnis. Artimiausiomis naktimis arktinis šaltis nesitrauks ir vietomis temperatūra kris iki minus 25 laipsnių ar net žemiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lina

Palikti VIENUS, atžalos turi Skype, mobilius tel., krūtimi nebemaitinami.Mokykloj kosėti smagiau ir saugiau nei namie? O gal ugdymas nukentės per 3 dienas?Marazmai supertėvelių...

mb

,,Tėvai patys turėtų nuspręsti, kaip elgtis. Esą oficialiai mokiniai iki penktos klasės gali neiti į mokyklas esant 20 laipsnių žemiau nulio temperatūrai,,-o su kuo palikti ATZALAS?-juk niekas biliotenio neduos.

klp

is straipsnio nesimato ar jos patestos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS