„Šeimų dieną“ atidarys važiuosena | KaunoDiena.lt

"ŠEIMŲ DIENĄ" ATIDARYS VAŽIUOSENA

Uostamiestyje jau trečius metus vyks atviras, šeimoms skirtas renginys. Šiemet jis prasidės linksma važiuosena – "ratuoti" miestiečiai rugsėjo 5 d. pajudės nuo Šiaurės rago.

Uostamiestyje jau trečius metus vyks atviras, šeimoms skirtas renginys. Šiemet jis prasidės linksma važiuosena – "ratuoti" miestiečiai rugsėjo 5 d. pajudės nuo Šiaurės rago.

Suvienys važiavimas

Renginio iniciatorius, studijos "Grock" vadovas Linas Švirinas pasakojo, kad šventę sumanė atidaryti netikėtu akcentu. Šia nuotaikinga važiuosena norima atkreipti dėmesį į tėvams rūpimus klausimus.

Pašnekovo žodžiais, siekiama, kad tvarkant miesto infrastruktūrą būtų daugiau atsižvelgta į jaunų šeimų poreikius bei sudaromos geresnės sąlygos saugiai judėti uostamiesčio keliais.

"Didžiausio šeimyninio "tūselio" graži naujiena ir savotiškas įvadas į jį – važiuosena. Raginame prisijungti miestiečius su vežimėliais, triratukais, paspirtukais ir darniai nukeliauti į renginio vietą. Tikslas – paprastas. Mes norime, kad augtų ne tik vaikai, bet ir gyventojų skaičius Klaipėdoje. Džiaugiamės gražėjančiu miestu ir manome, kad jis gali būti dar patrauklesnis ir geriau pritaikytas jaunoms šeimoms", – aiškino šventės sumanytojas.

Siekia atkreipti dėmesį

L.Švirino teigimu, kai kuriose Klaipėdos vietose pervažiuoti gatvę vežimėliu yra tikrai sudėtinga ir ypač – su miegančiu vaiku.

"Neįgalių žmonių poreikiai jau darosi savaime suprantami, tampame vis tolerantiškesni, ir tai labai džiugina. Tačiau viešose erdvėse kiek pasigendame dėmesio mamoms, auginančioms mažus vaikus ir sunkiai tempiančioms vežimėlius. Todėl mūsų tikslas – atkreipti absoliučiai visų dėmesį. Pavyzdžiui, kad įrengiant kavinę ar tvarkant miesto kelius būtų atsižvelgta ne tik į estetinį grožį, bet ir praktinius, probleminius dalykus", – sakė studijos "Grock" vadovas.

Pašnekovo žodžiais, pritaikyti reikia ne tik gatves ir šaligatvius. Būtina atkreipti dėmesį ir į kūdikių maitinimo bei pervystymo vietas. Esą jų poreikis – didelis.

"Dėmesys čia gyvenantiesiems – vienintelė priemonė miestui augti. Reikia kurti patogumus specifinių poreikių turinčioms grupėms. Juk tai nereikalauja didelių išlaidų. Todėl norime tiesiog priminti. Visi žinome, kad ryte reikia keltis, tačiau vis tiek nusistatome žadintuvus", – palygino L.Švirinas.

Įtrauks užsiėmimai

"Šeimų diena" – priežastis susitikti šeimoms ir drauge turiningai praleisti visą dieną. Organizatoriai pranašavo, esą galbūt ateityje renginys taps ne tik miesto, bet ir regiono ar visos Lietuvos švente.

Važiuosena prasidės rugsėjo 5 d. Šiaurės rage. 10.30 val. čia vyks mankšta kūdikiams, kurią ves Daiva Palubinskaitė. Po pusvalandžio apšilimo dalyviai pajudės Danės skvero link ir atidarys šiųmetę "Šeimos dieną".

Jos metu dalyviai įsitrauks į daugybę smagių pramogų ir užsiėmimų. Miestiečiai muzikuos, mankštinsis, dalyvaus sportinėse šeimyninėse rungtyse, pietaus ir tiesiog įdomiai bendraus.

GALERIJA

  • „Šeimų dieną“ atidarys važiuosena
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS