Šilumos trasų rekonstrukcija įsibėgėja | KaunoDiena.lt

ŠILUMOS TRASŲ REKONSTRUKCIJA ĮSIBĖGĖJA

Po M. Mažvydo alėja einančių šilumos tinklų rekonstrukcija baigta pagal planą. Liko tik izoliuoti vamzdynus, pakloti trinkeles. Trasų atnaujinimo darbai persikėlė į kitas miesto vietas.

M. Mažvydo alėją kertančių šilumos tinklų rekonstrukcija pradėta pernai rudenį. Tikėtasi, kad darbus pavyks užbaigti iki šildymo sezono pradžios, tačiau pastaroji paskelbta pakankamai anksti. Tad šilumininkams teko pakoreguoti savo planus.

Minėtoje vietoje einančių tinklų rekonstrukcija pratęsta šiemet. Į darbą kibta iš karto po hidraulinių bandymų. Tad daliai senamiesčio gyventojų teko ilgiau verstis be karšto vandens.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris pasakojo, kad darbai M. Mažvydo alėjoje baigti kaip ir planuota – penktadienį vėlai vakare.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį trasa buvo užpildyta termofikaciniu vandeniu.

„Kadangi daug vandens buvo išleista, o magistralė didelė, tai užpildymas šiek tiek ilgiau užtruko nei planuota. Tačiau šeštadienį apie vidurdienį sistema buvo užpildyta. Iš mūsų pusės buvo viskas padaryta, kad vartotojus pasiektų karštas vanduo“, – komentavo vadovas.

A. Smaguris atkreipė dėmesį, kad vis tik sulaukta skambučių iš klaipėdiečių, kurie skundėsi, kad karštas vanduo dar nepasiekė jų būstų. Tokių buvo keli.

„Bandėme padėti žmonėms ir ieškojome, kur problemos. Paaiškėjo, kad jie karšto vandens negavo dėl prižiūrėtojų kaltės“, – tvirtino vadovas.

M. Mažvydo alėjoje liko tik izoliuoti vamzdžius, sutvarkyti aplinką – pakloti nuimtas trinkeles.

A. Smaguris tvirtino, kad šiemet yra numatyta atnaujinti daug šilumos tinklų: „Blaškysimės po visą miestą“.

Praėjusią savaitę šilumos trasas pradėta atnaujinti vadinamajame Žvejybos uosto rajone. Dėl darbų be karšto vandens kurį laiką gali tekti verstis Nidos, Kalnupės, Naikupės, Rambyno gatvių gyventojams. Numatoma, kad čia darbai truks apie porą savaičių.

Praėjusią savaitę, atliekant hidraulinius bandymus, atnaujinta ir dalis tinklų Mokyklos gatvės rajone. Tokie darbai vyks ir Liepų, Žardininkų gatvių ruožuose.

„Sutartys dėl darbų pasirašytos, tačiau reikia gauti jiems statybos leidimus. Rangovas prašymus yra pateikęs. Dėl to negalime pasakyti, kada tiksliai prasidės darbai“, – tvirtino vadovas.

GALERIJA

  • Šilumos trasų rekonstrukcija įsibėgėja
  • Šilumos trasų rekonstrukcija įsibėgėja
  • Šilumos trasų rekonstrukcija įsibėgėja
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

2 Javol

Žmogus, nesugebantis rašyti lietuviškai kitus vadina besmegeniais? O tempora o mores.

Javol

manau tai savUvaldybes besmegeniu kenkimo(atseit "darbo") vaisiai.

keliems metams pastrigot

šioje aikštėje su šilumos trasomis? per paskutinius 5-erius metus, berods kiekvienais metais, šiltuoju laikotarpiu, rausiat šią aikštę ir vis keičiat, bei keičiat, anot "laikraštininkų", kažką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS