Šilutės plente naktimis pluša kelininkai | KaunoDiena.lt

ŠILUTĖS PLENTE NAKTIMIS PLUŠA KELININKAI

Šilutės plente pradėti kelio dangos remonto darbai. Siekiant išvengti spūsčių kelininkai čia kelias savaites plušės naktimis. Netrukus remontas startuos ir Baltijos prospekte. Čia taip pat ketinama dirbti jau sutemus.

Vienoje judriausių uostamiesčio gatvių darbai startavo trečiadienio naktį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė pastebėjo, kad pagal su rangovais sudarytą darbų sutartį, darbai gali vykti porą mėnesių, tačiau jau dabar žinoma, kad tiek laiko neprireiks.

Remontuoti numatytą vieną Šilutės plento ruožo nuo geležinkelio iki Dubysos gatvės pusę ketinama sutvarkyti per maždaug tris savaites. Čia bus atliktas paprastasis kelio dangos remontas.

„Dabar naktimis bus atliekami frezavimo darbai, paskui pradės dėti bortus. Kai sustatys bortus, tada asfaltuos ir tuo pačiu pakeis šaligatvius“, – vardijo N.Vedeikienė.

Pirmomis rugsėjo naktimis kelininkai darbus ketina pradėti ir Baltijos prospekte. Bus dirbama vienoje prospekto pusėje nuo Šilutės plento link Taikos prospekto.

Darbų metu taip pat ketinama remontuoti ir abiejų žiedinių sankryžų – Baltijos prospekto ir Šilutės plento bei Baltijos prospekto ir Taikos prospekto – dangą, remontuoti įvažas į žiedus.

Pastebima, kad atnaujinant kelio dangą bus klojamas stipresnis asfaltas.

N.Vedeikienės teigimu, visi suplanuoti frezavimo ar asfaltavimo darbai bus atliekami naktį, o kiek smulkesni – bortų keitimo ar šaligatvių atnaujinimo, gali būti vykdomi ir dieną, mat eismui netrukdys.

Gatvių remonto darbus nuspręsta vykdyti naktimis, nes itin judriose miesto arterijose siekiama išvengti spūsčių. Be to, pastebima, kad darbų vietose arti nėra gyventojų.

Numatytus darbus atlieka bendrovė „Lemminkainen Lietuva“. Numatoma, kad darbai Šilutės plente kainuos apie 157 tūkst. eurų, o Baltijos prospekte – apie 500 tūkst. eurų.

Iš viso Šilutės plente bus suremontuota apie 10,5 tūkst. kv.m kelio, o Baltijos prospekte – apie 35 tūkst. kv. m.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

nuo Kauno g. iki Dubysos g. naujas asfalto sluoksnis nelygus,storiau ,ploniau... gal taip turi buti

...

Kaip jūs nesuprantat, taigi specialiai nelygiai užlopyja, kad važinėtumėt tokiu greičiu, koks yra leidžiamas mieste, o ne lakstytumėt, kaip berazūmiai

Anonimas

ko bumbat kaip seniai, dziaukimes kad remontuoja, ir dar nakty !!! o kas del duobiu, tai juokas ima kur uzlopijo duobes tilzes g link sausio 15g. is duobes padare kaip gulinti pareiguna, per daug asfalto suvaryta ir nesuguleta, nesuprantu kaip taip galima, juk keliai turi but kaip stiklas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS