Šiukšlių vežėjams – baudos | KaunoDiena.lt

ŠIUKŠLIŲ VEŽĖJAMS – BAUDOS

Netvarkingos atliekų konteinerių aikštelės vis dar kelia klaipėdiečių aistras. Žmonės nenori, kad kiemuose riogsotų šiukšlynai. Specialistai pataria apie netvarką ne tik pranešti atliekų tvarkytojams, bet ir patiems stengtis laikytis švaros.

Skirta 17 nuobaudų

Piktindamiesi netvarka, klaipėdiečiai skundžiasi, kad aplink šiukšlių konteinerius nuolat mėtosi popiergaliai ir dvokiančios maisto atliekos net tada, kai konteineriai ištuštinami. Tokius skundus jie dažniausiai adresuoja Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui (KRATC).

Tačiau ši įmonė tik iš dalies yra atsakinga už švarą kiemuose.

KRATC yra administratorius, atlieka konteinerių priežiūrą ir kontrolę, o sušluoti iš konteinerių iškritusias šiukšles, užtikrinti, kad aplinkui juos būtų švaru, privalo atliekų vežėjai.

Dabar Klaipėdoje atliekas iš buitinių atliekų ir antrinių žaliavų rūšiavimo konteinerių išveža tik įmonė "Ecoservice Klaipėda". KRATC darbuotojai turi įgaliojimus bausti tvarkos prie šiukšlių konteinerių neprižiūrinčius atliekų vežėjus.

"Kontroliuojame vežėjus kasdien. Iki kovo pabaigos už nesavalaikį atliekų išvežimą ar konteinerių aikštelės nesutvarkymą skyrėme 10 baudų. Viena bauda – 200 eurų. Balandį situacija ne ką geresnė. Vien už prie Naujakiemio g. 20 namo esančių konteinerių nesavalaikį ištuštinimą nubaudėme vežėją du kartus", – pasakojo Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros skyriaus viršininkė.

Pasak pašnekovės, iki šios dienos vežėjui jau skirta 17 nuobaudų.

Palyginti su praėjusiais metais, kai mieste dirbo keli atliekų vežėjai, konteinerių tuštinimo grafikai ir išvežimo dažnumas nesikeitė.

Tad, KRATC specialistų įsitikinimu, naujasis vežėjas tiesiog nesusitvarko su padidėjusiu krūviu. Jei baudos nepadės ir situacija nesikeis, bus sprendžiama dėl sutarties nutraukimo.

Didžiąsias atliekas – į aikšteles

Neretai šiukšlės būna išmėtytos kur kas didesniame plote už atliekų konteinerių aikštelės ribų.

Čia tvarką turi užtikrinti namo administratoriai: namų valdų darbuotojai arba gyvenamųjų namų bendrijos administracija. Tad pasiskųsti netvarka vertėtų būtent tiems, kam mokami mokesčiai už kiemų tvarkymą.

Klaipėdiečiai turėtų būti nepakantūs netvarkai ir ne tik reikalauti iš kitų, bet ir patys žiūrėti, kad kaimynai prie atliekų konteinerių nepaliktų į šiukšliadėžes netelpančių nebereikalingų daiktų.

Palikti nereikalingus daiktus prie konteinerių yra neteisėta. Tai turėtų būti vertinama kaip teršimas.

Mokestis – tik trys eurai

"Tikrai būna situacijų, kai mūsų inspektoriai atranda pačių gyventojų sukeltą netvarką – į komunalinių atliekų konteinerius įmetamos kėdės, televizoriai, primetama statybos ir remonto atliekų. To daryti negalima. Šioms atliekoms yra įrengtos specialios surinkimo vietos – didžiųjų atliekų aikštelės", – aiškino KRATC specialistė.

Trys didžiųjų atliekų aikštelės Klaipėdoje dirba šešias dienas per savaitę, nuo 9 iki 19 valandos.

Jeigu klaipėdiečiai patys neturi galimybės didelius daiktus išgabenti į atliekų aikšteles, jie gali išsikviesti atliekų vežėjus telefonu (8 46) 390 781 ir už simbolinį trijų eurų mokestį paprašyti išgabenti didžiuosius jiems nebereikalingus daiktus arba nemokamai užsisakyti didelės talpos konteinerį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

gr

Man nerūpi,kieno "grupė draugų" surenka ir išveža šiukšles.Man nepriklauso stovėti prie lango ir sekti,koks kaimynas ką išmetė.Mano pareiga susimokėti už suteiktas valymo ir šiukšlių išvežimo paslaugas,ką aš sąžiningai ir darau,todėl piktina,kad už mano sumokėtus mokesčius neatidirbama sąžiningai.Apie visus konteinerius kalnai šiukšlių ir visokių rakandų ir būkit malonūs valytojai-vežėjai išvalyti ir išvežti,nediskutuodami,kuri šiukšlė,kam priklauso.Neteisinu gyventojų,kurie tokiu būdu atsikrato sulūžusios kėdės,bet kol kiemuose nestovi didžiagabaritiniai konteineriai,valyti ir išvežti privalo tie,kam mes mokame už paslaugas,tiesa,ne visada kokybiškas.

Klaipėdietis >

Nepamirškite, jog straipsnius skaito ir kiti, galbūt ne taip gerai mokantys naudotis kompiuteriu asmenys, ypač garbaus amžiaus, tačiau sugebantys paskambinti telefonu ir nesantys abejingi šioms negerovėms.

> Klaipedieciui

Visi tel.nr. internete, kaip matau jus kompiuteriu naudotis mokate. O jei norite buti pilietisku, atspauskit lapelius su ta informacija ir iskabinkite laiptinese
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS