Skundžiasi gyvūnų nudergtu uostamiesčio centru: šunų vedžiotojus baus be gailesčio | KaunoDiena.lt

SKUNDŽIASI GYVŪNŲ NUDERGTU UOSTAMIESČIO CENTRU: ŠUNŲ VEDŽIOTOJUS BAUS BE GAILESČIO

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad visas uostamiesčio centras nudergtas gyvūnų. Šunų mylėtojai keturkojus vedžioja po Danės skverą, M. Mažvydo alėją. Tuštintis gyvūnus žmonės atveda net ir prie K. Donelaičio paminklo.

Centrinėje miesto dalyje klaipėdiečiai su šunimis žingsniuoja ir į Skulptūrų parką, kur apie draudimą vedžioti šunis byloja ženklai.

„Danės skvere ir Skulptūrų parke, M. Mažvydo alėjoje, K. Donelaičio skvere yra didelė bėda su vedžiojamais palaidais šunimis bei nesurenkamais ekskrementais. Gal galėtumėte surengti reidus įvairiu metu?“ – savivaldybės prašė gyventojai.

Gyventojai atkreipė dėmesį, kad šunų mylėtojai gyvūnus dažniausiai vedžioja nuo 17 iki 20 val.

„Bet ir dieną nemažai būna. Tiesiog skirkite baudas, liepkite susirinkti. Nes neįmanoma. Aš nieko prieš šunis neturiu. Bet paprašius susirinkti, esi pasiunčiamas toli toli. Vedžioja ir nesusirenka. Visi kampai apšikti, tiesiog nemalonu. Pati turiu šunų ir tikrai pasiūlau maišelių, jei būnu be šunų, bet žmonės – neišauklėti“, – piktinosi viena klaipėdietė.

Tas šaukštas deguto vis dar jaučiamas.

Moteris užfiksavo, kaip vienas pilietis, atsivedęs didelį šunį be pavadėlio, leido jam tuštintis miesto centre.

„Dar apsidairė, ar niekas nemato, ir paskubomis išėjo“, – piktinosi gyventoja.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas patikino, kad skundai dėl šunų ekskrementų pasipila kiekvieną pavasarį.

„Kai tik nutirpsta sniegas, viskas pradeda matytis. Jei rajone yra nors vienas žmogus su šunimi, kuris nerenka šunų išmatų, visas kiemas bus nudergtas. Lyginant su situacija, buvusia prieš dešimt metų, žmonės jau yra pasikeitę. Tačiau mums dar toli iki idealios tvarkos. Tas šaukštas deguto vis dar jaučiamas“, – patikino L. Lapinskas.

Linas Lapinskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skyriaus specialistai ne kartą yra rengę reidus ir tikrinę gyvūnų mylėtojus.

„Tačiau sučiupti tokį pilietį yra labai sunku. Jei tik jis pamato pareigūnus, susirenka viską į maišelį“, – pastebėjo L. Lapinskas.

Vis dėlto šunų mylėtojams, palikusiems augintinių „dovanėles“ mieste, gresia rimtos baudos.

„Pirmą kartą Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 30 iki 120 eurų. Įspėjimo jau nebėra. Tačiau dažniausiai atsiperkama 15 eurų bauda, nes skiriama pusė minimalios. O kiek reikia pridaryti, kad gautum 120 eurų baudos, net neįsivaizduoju“, – teigė L. Lapinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

pastebėjimas

> M Nedings tas kakutis nei po savaitės, nei po dviejų ir tikrai ne trąša. p.s. nebent pats įminsi ir namo parsineši. :)

M

Problema matai.. šuns šūdelis dings po savaitės tuo pačiu patręšdamas augalus :) Gal rimčiau reikėtų užsiimti dvikojais degradais iš pietinių getų, tempiančių savo senas numyžtas sofas ir langų rėmus prie konteinerių?

Jūs skundikės amžiams

Greit viskas nurims, senos skundikės komjaunuolės iškeliaus į amžinybę, jos užsiėmimo neturi jokio, ką darė būdamos jaunos prisiminti nenori, dabar stengiasi daryti "tvarką" visur, nors tvarkyti gali tik savo butus, kas už buto ribų tikrai ne jų reikalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS