Srautai į Klaipėdos kapines – jau didesni | KaunoDiena.lt

SRAUTAI Į KLAIPĖDOS KAPINES – JAU DIDESNI

Artėjant Vėlinėms, vis daugiau žmonių skuba tvarkyti artimųjų kapus. Taip siekiama išvengti spūsčių, kuriose čia tenka praleisti daug laiko lapkričio 1–2 d. Prieš Mirusiųjų dieną Joniškės ir Lėbartų kapinėse uostamiesčio moksleiviai tvarko apleistus kapus – grėbia lapus, uždega žvakučių.

Ir šią savaitę abejose kapinėse lankėsi mokiniai.

„Turime rangovą, kuris tvarko ir prižiūri teritoriją, o kai kurios švietimo įstaigos, norėdamos išlaikyti kultūrą ir pamokyti vaikus, būna, kad ateina ir vieną kitą neprižiūrimą kapelį, kuris yra jau nelankomas, aptvarko, parenka lapus, uždega žvakutes. Trečiadienį buvo trys vaikų grupelės. Joniškės kapinėse irgi dvi klasės ėjo tvarkyti“, – sakė Klaipėdos kapinių priežiūros tarnybos atstovė Daiva Breivė.

Jau dideli srautai, jau tikrai jaučiasi, savaitgaliais – ypač.

Tačiau ir be moksleivių kapinėse matyti daug žmonių. Anot D. Breivės, srautas ypač didelis savaitgaliais.

„Jau dideli srautai, jau tikrai jaučiasi, savaitgaliais – ypač, o ir šiomis dienomis kapinių automobilių stovėjimo aikštelės pilnos automobilių, palyginus su paprastomis dienomis“, – tikino D. Breivė.

Vieni kapinių prižiūrėtojų teiraujasi kokios nors informacijos, kiti patys prisipažįsta, kad specialiai atvažiuoja ir žvakutes ant artimojo kapo uždega visa savaite anksčiau, kad netektų lapkričio 1 d. ilgai stovėti spūstyse.

Daiva Breivė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kiti dėl tos pačios priežasties artimųjų kapus aplanko ir po švenčių.

„Iš tikrųjų srautas išsidalina, kiek atkreipiame dėmesį bendraudami su žmonėmis, vieni atvyksta anksčiau, savaitgaliais, kiti ar turi išeiginę, ar darbo dienomis atvažiuoja susitvarkyti, kad tik nepapultų į didelį srautą lapkričio 1 d., nes pusę dienos turi sugaišti ir prastovėti kamšatyje, kad įvažiuotų į kapines. Po švenčių atvyks susirinkti išdegusias žvakutes, susitvarkyti, žiemai pasiruošti kapelius, ir paskui beliks tik metinės, minėjimo dienos, ateis aplankyti pavieniai asmenys, o jeigu prisnigs, bus išvis mažai žmonių, nebent tik per laidotuves“, – pasakojo D. Breivė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesupratau

O kur baltos paklodės ir kapinių link?

%

Varyt lauk tą administraciją!!! Žmogiškumo nerasta

Anonimas

Šita Bteivė neįleido kapines nes neturėjau invalidumo įrodančio dokumento,o buvai po operacijos ir tikrai sunkiai vaikščiojau kai pasakėm ,kad skųsimes -atsakė jūsų teisė. Labai nemaloni pasirodė šita tarnybos vedėja biurokratė gryna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS