Startavo žiemos sezonas – kelininkai pasiruošę | KaunoDiena.lt

STARTAVO ŽIEMOS SEZONAS – KELININKAI PASIRUOŠĘ

Nors uostamiestyje oficialiai žiemos sezonas startavo trečiadienį, kelininkai jau antrą savaitę dirba miesto gatvėse. Barstomi ruožai ir kelio statiniai, kurie greičiausiai gali pasidengti ledu.

Druskos ir smėlio mišinys beriamas ant tiltų, viadukų, nuokalnių, įkalnių. Barstyti druska visų gatvių dar poreikio nebuvo. Oro temperatūra dar nebuvo tiek nukritusi, kad arterijas padengtų ledas.

Tačiau prieš kelias dienas iš dangaus jau krito ledo gabaliukai, o vairuotojams vis dažniau rytais tenka gramdyti apšalusius automobilių langų stiklus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad šiemet tiltai, viadukai, įkalnės, nuokalnės pradėtos barstyti panašiu laiku kaip ir ankstesniais metais.

Pasak vadovo, miesto gatves ir šaligatvius prižiūrintys kelininkai žiemos išbandymams pasiruošę.

Prieš daugiau nei dvi savaites vykusio Ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdžio metu jie informavo, kad yra sukaupę pakankamai druskos, pastarosios ir smėlio mišinio atsargų pradžiai. Žiemos darbams parengta ir technika. Netrūksta ir darbuotojų.

Žiemos sezonas Klaipėdoje oficialiai startuoja lapkričio 1 ir tęsiasi iki kovo 31 d. Tuo laiku naktimis budi gatves prižiūrintys kelininkai, kad prireikus bet kada galėtų išvažiuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Andrius

Jūs juokaujat,tik pašals ir pamatysite,kaip jie bus pasiruošę. Nors rodos taip paprasta. Pamatė,kad pašalo,žino problemines vietas,tai kol dar žmonės neišvažiavo į darbus imkit ir pabarstykit ar nuvalykit kelius,bet kur tau ,jie vis atsiranda ne vietoje ir ne laiku.Taip kad ...

sniegas

bet vėl žiema ateis netikėtai :)

Hm

Laukiam pirmojo rimtesnio sniego,o tada ir matysime. Neturi dienos be vakaro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS