Statybininkai išėjo, automobilis „Opel“ liko | KaunoDiena.lt

STATYBININKAI IŠĖJO, AUTOMOBILIS "OPEL" LIKO

Uostamiesčio kontrolieriai ieškos "Opel" savininko, palikusio automobilį Taikos prospekte ties "Vėtrungės" autobusų stotele. Daužta mašina čia stovi veikiausiai jau apie pusmetį.

Dar liepą dienraštis rašė apie kuriozinį incidentą – rekonstruojantiems šildymo trasas darbininkams teko apeiti senokai paliktą automobilį.

Sprendžiant iš papelijusio salono, priekyje aplamdytą "Opel" automobilį jo savininkas prekybos centro aikštelėje numetė dar žiemą. Vairuotojas neatsirado net ir pradėjus čia keisti pasenusius vamzdynus.

Darbų vadovas žurnalistams tąkart aiškino, kad mašina rekonstrukcijai netrukdė, todėl prašyti policijos pagalbos esą nebuvo reikalo.

Atėjo ruduo, tačiau situacija nepasikeitė. Gyventojai stebėjosi, kodėl iki šiol niekas nepasirūpina "numesta" transporto priemone.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis tikino, kad suradus automobilio savininką šis bus įspėtas nedelsiant atlaisvinti vietą stovėjimo aikštelėje.

Paprastai daugiau vargo tvarkdariai turi dėl daugiabučių namų kiemuose paliktų griozdų. Metų metais nejudinamos mašinos tik užima ir taip trūkstamą vietą aikštelėse.

"Gavę gyventojų skundus stengiamės kuo operatyviau reaguoti ir įpareigoti savininką pašalinti automobilį iš viešos stovėjimo vietos, kad netrukdytų kitiems vairuotojams", – teigė S.Valiulis.

Už neeksploatuojamo automobilio laikymą ir nurodymo jį patraukti nepaisymą pirmą kartą savininkui gresia bauda nuo 70 iki 140 eurų. Nusižengus pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos – 35 eurai.

Pakartotinai padarius pažeidimą piniginę teks praverti dar plačiau – bauda siekia nuo 140 iki 300 eurų. Neįvykdžius reikalavimų numatoma galimybė konfiskuoti transporto priemonę.

Pasitaiko atvejų, kai automobilio savininkas yra išvykęs į užsienį arba miręs, o paveldėtojų nėra. Tuo atveju, jei transporto priemonę trukdo eismui, ją nutempti turi teisę pareigūnai.

GALERIJA

  • Statybininkai išėjo, automobilis „Opel“ liko
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

taspats

kad ir kiek toliau toj pačioj gatveja prie seb banko toleliau stovi opel omega jau 3 metai su sudaužytais stiklais ir neidomu niekam....

Reikia

Padegti tuomet greiciau patrauks

Centas

paneles Vintilaites komandai dantys visai atsipo , jau net i automobili "nebeikanda ," jau nekalbu apie smarves, savartynus !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS