Sunerimo dėl pastato likimo | KaunoDiena.lt

SUNERIMO DĖL PASTATO LIKIMO

Menininkai, miesto valdžios atstovai susirūpino dėl pastato, kuriame anksčiau buvo įsikūręs Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ateities. Baiminamasi, kad kultūros paveldo objektas gali būti visiškai suniokotas.

Stebisi neveiklumu

Apie pastato, esančio adresu Jūros g. 1, likimą diskutuota Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko kabinete. Čia susirinko kūrybinių miesto sąjungų atstovai.

Menininkai išreiškė susirūpinimą, kad saugomas pastatas yra visiškai apleistas, nuolat siaubiamas. Dienraštis „Klaipėda“ yra rašęs, kad į statinį įsibrauta ne kartą.

Anksčiau čia nuolat lankydavosi benamiai. Jie šio statinio garažų kieme ne kartą buvo sukėlę gaisrą. Prieš mėnesį buvusiame policijos pastate pričiupti vaikinas ir mergina. Jie į statinį įsibrovė dieną.

„Kol valstybės įmonė Turto bankas parduos pastatą, iš jo liks griuvėsiai. Stebina, kodėl kultūros paveldo saugotojai neatlieka savo pareigų ir nesiima jokių veiksmų. Juk šis pastatas Klaipėdoje ir Vakarų Lietuvoje nyksta akyse“, – kalbėjo Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Nori įkurti kultūros centrą

Menininkai miesto vadovams pristatė ir savo vizijas. Buvusiame policijos pastate jie norėtų įkurti kultūros centrą, rengti savo projektus. Savivaldybės menininkai prašė kažkokiais būdais perimti šį pastatą. Tačiau, anot vicemero, iki to dar labai toli.

„Pirmiausia turėtume gauti miesto tarybos leidimą perimti pastatą. Prieš tai turėtų vykti didelės diskusijos dėl finansų. Žinoma, jei kažkas mums dovanotų šį pastatą, parduotų už likutinę vertę, jo neatsisakytume. Dalyvauti aukcione neturime įgaliojimų“, – teigė vicemeras.

A.Šulcas įsitikinęs, kad savivaldybė geriau pasirūpintų buvusiu policijos pastatu, prižiūrėtų jį.

„Objektą galėtume perimti, kol jis nenuniokotas. Po metų ne tik mes, bet ir kiti vargu ar norės į jį žiūrėti, jei situacija nesikeis“, – įvertino mero pavaduotojas.

Suniokojo ir sienas, ir duris

Pasak A.Šulco, dabar skelbiama, kad buvusio policijos pastato apsauga sustiprinta, tačiau prieš mėnesį situacija buvo liūdna.

Atrodė, kad taranais pereita per koridorius, grotas, sienas, šarvuotas duris.

„Vaizdelis tikrai prastas. Atrodė, kad taranais pereita per koridorius, grotas, sienas, šarvuotas duris. Jei taip bus ir toliau, pastatas tikrai sunyks“, – prognozavo vicemeras.

Uostamiesčio policija statinį paliko prieš beveik dvejus metus. Pareigūnai persikraustė į naują, modernų, esantį Kauno gatvėje.

Senasis policijos pastatas, kuris įtrauktas į valstybės saugotinų paveldo objektų sąrašą, buvo perduotas valstybės įmonei Turto bankui, tačiau jo parduoti niekaip nepavyksta.

Buvęs policijos pastatas yra užrakintas ir saugomas signalizacija, be to, pastato teritorija stebima vaizdo kameromis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

:)

Dėja, pastatas nėra užrakintas:) Net pagrindines duris įmanoma atidaryti lyg niekur nieko:)

javol javol

Ar galima parašyti be išvedžiojimų kam priklauso pastatas. Gal irgi koks liberalas ten nusipirko už 1 E kokius 300 kv m

Javol

Chebra plauna pinigus,apsidrausdami (???),"straipsnelius" rasineja.Lyg pastatas Klaipedos,bet lyg "nusamdyto" "turto banko"? Jei yra nusamdyta apsauga,mokami pinigai,o "jie" nedirba-nesaugo,ka daro musu nusamdyti "protai" is savu valdybes?O gi nusisamde,suprantama uz musu pinigus,"straipsnelius-atsisaukimus" platina? O ISTORINIS PASTATAS,o ka pastatas,chebra babkes daro,nusamdyti "samdo samdytojus-samdytojai samdo samdytojus-samdytojai samdo ...."?Kad "samdytojams" "uztektu???" reik kelti mokescius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS