Dėl paralyžiuoto eismo – stresas klaipėdiečiams | KaunoDiena.lt

DĖL PARALYŽIUOTO EISMO – STRESAS KLAIPĖDIEČIAMS

Klaipėdiečiai vakar rytą stovėjo kilometrinėse eilėse ties Liepų gatvės viaduku. Automobilių eilės nusidriekė Palangos plente iki pat prekybos centro „Ermitažas“. Sužinoję kamšaties priežastį, daugelis nesitvėrė pykčiu.

Maigė telefonus

Paaiškėjo, kad pusę miesto automobilių spūstyse įkalino dviejų avarijų dalyviai, kurie nesugebėjo užpildyti eismo įvykio deklaracijų.

Užuot traukę automobilius į kelkraštį, veikėjai sėdėjo mašinose ir maigė telefonus.

„Į galą įvažiavo mašinai su kabliu, nė vieno įlenkimo. Sėdi „glušiai“ mašinoje, valandą jau kokią telefonais žaidžia, laukia pareigūnų, viskas užsikišę“, – socialiniame tinkle rašė vienas vairuotojų, perspėdamas kitus eismo dalyvius.

Kai atsitrenkiama į automobilio galinę dalį, visada kaltas tas, kuris nesilaikė distancijos.

Dvi valandos spūsčių

Vieni vairuotojai avarijos dalyvius matė dar ankstyvą rytą, apie 7 val. 30 min., tačiau spūstis neišsisklaidė net ir po 9 val. 30 min.

Įsiutinti vairuotojai negailėjo piktų žodžių dviem veikėjams, sukėlusiems eismo paralyžių, net ir tuomet, kai šie po kelių valandų patraukė automobilius į šalutinę įvažą.

„Ir toliau aiškinasi santykius, policija atvažiavo“, – stebėjosi pro šalį važiavę žmonės.

Paaiškėjo, kad automobilis „Porsche“ atsitrenkė į BMW galą.

„Įvažiavo vienas į galą, ten nieko rimto, bet, va, nemąsto, kad per juos visas rajonas vėluoja“, – piktinosi kitas vairuotojas.

Lygiai tokia pat situacija nutiko Liepų gatvėje, kur į kito automobilio galą rėžėsi „Volvo“.

M. Džermeika. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žmonos klauso tik vyrų

Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika taip pat stebėjosi tokiu eismo dalyvių elgesiu.

„Jei eismo įvykio dalyviai nesutaria dėl kaltės, Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad turi būti kviečiama policija. Tačiau šiuo atveju, kai susidūrimo aplinkybės visiškai aiškios, nesuprantama, kodėl nėra sutariama dėl kaltės. Jei būtų tikrai ginčytina situacija, traukti automobilių tikrai nederėtų – policijos pareigūnams būtų sudėtinga išsiaiškinti kas kaltas“, – M. Džermeika tokias avarijas pavadino tipinėmis.

„Kai atsitrenkiama į automobilio galinę dalį, visada kaltas tas, kuris nesilaikė distancijos. Labai dažnai pasitaiko, kad į eismo įvykį patekus moteriai, ši skambina ne policijai, o savo vyrui. Šis liepia stovėti ir nesitraukti. Kodėl moterys klauso ne policijos, o tik savo vyrų?“ – šypsojosi M. Džermeika.

Policijos budėtojai, pasiaiškinę eismo įvykio aplinkybes telefonu, visuomet pasako, ką privalo padaryti vairuotojas, atsitrenkęs į kitos mašinos galą. Reikia nusifotografuoti avarijos vietą ir užpildyti eismo įvykio deklaraciją.

Policijos gali prireikti tik vienu atveju – jei kaltininkas neturi civilinės atsakomybės draudimo ir atsisako pats padengti žalą.

GALERIJA

  • M. Džermeika.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To as

O jei atgal butum gaves?

Viso visokie bamperio nubraižymai turėtų nesiskaityti kaip avarija. Tam ir yra skirti bamperiai.

Klausimas

Tai cia policija vaziavo 2 valandas ar tie savo geldose buvo nesutramdomi? Bardakas mieste!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS