Teatro aikštėje – miškininkų dovana klaipėdiečiams | KaunoDiena.lt

TEATRO AIKŠTĖJE – MIŠKININKŲ DOVANA KLAIPĖDIEČIAMS

Šiandien, gruodžio 19 d., nuo vidurdienio Klaipėdoje Teatro aikštėje klaipėdiečiai gali ateiti ir nemokamai pasiimti eglišakių. Gražiausioms metų šventėms besiruošiantiems gyventojams eglių ir pušų šakas dovanos miškininkai, taip ragindami miškuose nekirsti jaunų eglučių, nelaužyti jų šakų.

Miškininkė Gražina Banienė patikino, kad vidurdienį į Klaipėdos Teatro aikštę atvyks didelis automobilis, prikrautas eglišakių.

Dar turėtų atvykti ir Šernų bei Juodkrantės girininkijų miškininkai savo transportu, taip pat prikrautu eglių ir pušų šakų.

„Iš Juodkrantės girininkijos bus atvežta kalninės pušies šakelių, kurių spygliai nenubyrės iki pat Velykų. Šiemet šakų paruošėme tikrai labai daug, tikiu, kad pakaks visiems norintiems. Jau daugiau nei 10 metų organizuojame šakų dalijimo akciją, tad žinome, kiek jų reikia. Teatro aikštėje lauksime žmonių nuo 12 iki 16 val. Mums labai smagu, kad klaipėdiečiai neretai ateina į aikštę ne tik šakelių, bet ir pabendrauti su mumis. Labai pakelia prieškalėdinę nuotaiką“, – dienraščiui vakar teigė G. Banienė.

Nemokamų eglišakių dalijimo akciją pirmą kartą surengė Šiaulių krašto miškininkai prieš 17 metų.

Kasmet į šalies gyventojų namus kurti kalėdinio džiaugsmo iškeliauja daugiau nei 100 tūkst. eglių šakų.

Šakos, kurios dalijamos akcijos metu, yra surenkamos kirtavietėse, taip ir visuomenė skatinama tausoti aplinką bei vartoti saikingai.

Žmonėms, kurie nori namuose pasipuošti Kalėdų eglutę ar kitą medelį, miškininkai rekomenduoja kreiptis į miškų urėdiją ir įsigyti šventei skirtų medelių, specialiai auginamų medelynuose ar tam skirtose plantacijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Joniui

Tai ir dalins kituose miestuose: Varėnoje, Širvintose, Ukmergėje, Elektrėnuose, Rietave, Plungėje, Telšiuose, Tauragėje, Anykščiuose, Molėtuose, Utenoje, Biržuose, Pasvalyje, Lazdijuose, Druskininkuose, Kaune, Jonavoje, Ignalinoje, Zarasuose, Visagine ir kituose...atsidarykite Valstybinių miškų urėdijos puslapį, ten visa info.

Jonis

Galėtų ir kituose miesto vietose šakelių padalinti....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS