Tėvai nepatenkinti perkelta švente: turėsime atsiprašyti pusdienį iš darbo | KaunoDiena.lt

TĖVAI NEPATENKINTI PERKELTA ŠVENTE: TURĖSIME ATSIPRAŠYTI PUSDIENĮ IŠ DARBO

Uostamiesčio žemesniųjų klasių moksleivių tėvai nesupranta, kodėl Rugsėjo 1-osios šventė šiemet vyks ne šeštadienį, o pirmadienį. Maža to, jie teigia, kad apie šias permainas sužinojo tik labai neseniai ir nespėjo suderinti laisvadienio.

"Mus labai nustebino Rugsėjo 1-osios šventės nukėlimas į rugsėjo 3 d. Mes, tėveliai, tikrai nebuvome informuoti apie tokias permainas iš anksto. Mokyklų direktoriai ir mokytojai apie tai gal ir žinojo, bet viešai nepaskelbė. Taigi nespėjau suderinti laisvadienio ar net pasiimti atostogų ir negalėsiu palydėti savo vaiko. Dėl to labai skaudu", – apmaudą liejo viena klaipėdietė.

Moteris teigė, kad čia ne jos vienos problema, juk daugelis tėvų, ypač tų, kurie turi mažesnių vaikų, norėtų dalyvauti Rugsėjo 1-osios šventėje.

"Ne taip jau daug tų metų būna, kai rugsėjo 1 d. išpuola savaitgaliais. Mes tiesiog norėjome ramių gražių šventės akimirkų. O dabar pirmadienį turėsime atsiprašyti pusdienį iš darbo. Darbdavys, aišku, nelabai patenkintas, nes pirmadienis paprastai būna sunki ir darbinga diena, o čia kone pusė darbuotojų išsilakstys po mokyklas, po to vėl turės skubiai grįžti. O kur ta šventiška nuotaika?" – klausė mama.

Esą kitais metais rugsėjo 1-oji bus sekmadienį, graži diena švęsti mokykloje, bet veikiausiai ir kitąmet ši šventė bus perkelta į pirmadienį, ją visiškai sugadinant, įsitikinę kai kurių moksleivių tėvai.

Savaitgalis yra ramesnis ir šventiškesnis.

"Kodėl jie mano, kad Rugsėjo 1-ąją galima ir reikia pastumti, nežiūrint nei į alkoholio draudimą, nei į tai, kad dauguma tėvų neturi galimybių dalyvauti šventėje? Savaitgalis yra ramesnis ir šventiškesnis", – įsitikinusi klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, jog uostamiestyje visose mokyklose naujų mokslo metų šventė vyks pirmadienį, rugsėjo 3 d.

"Švietimo ir mokslo ministerija rekomendavo mokykloms pasirinkti, kada švęsti, – rugsėjo 1 ar 3 d. Ir tas pasirinkimas jau įvyko gegužės mėnesį. Mes apklausėme mokyklų vadovus ir vieningai taip buvo nuspręsta. Mes neskaičiavome, kiek būtų reikėję pinigų dviguboms mokytojų algoms už šventinę dieną. Čia ne ta problema, mokytojai irgi pageidavo švęsti rugsėjo 3-iąją", – tikino L.Prižgintienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

?

Ir kas cia gali grizt is uzsienio, kai nei verk nei juokis nuo tokiu nelogisku sprendimu

Mama

Tai gal ir kitas sventes perkelt prades jei diena nepatiks ar netiks? :))) ir kiek galim mes lietuviai patys is saves klounus daryti???

Anonimas

kam lygintis prie kitų šalių jei pas mus yra taip ir ne kitaip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS