Trečdalis Klaipėdos savivaldybės nedirba | KaunoDiena.lt

TREČDALIS KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS NEDIRBA

Lygiai trečdalis Klaipėdos savivaldybės darbuotojų šiuo metu atostogauja, serga, yra nėštumo ir gimdymo arba vaiko priežiūros atostogose. Tačiau esą siekiama, kad kiekviename administracijos padalinyje liktų ne mažiau nei pusė tarnautojų.

Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje oficialiai yra 471 darbuotojas (su esančiaisiais vaiko priežiūros atostogose ir pakaitiniais tarnautojais). Tačiau lygiai trečdalis jų savivaldybėje šiuo metu faktiškai nedirba.

Dabar atostogauja 114 darbuotojų, devyni serga (turi nedarbingumą), nėštumo ir gimdymo atostogose yra 7, vaiko priežiūros atostogose – 20 asmenų.

Esą dar sausio mėnesį savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino įsakymu buvo patvirtinas darbuotojų atostogų grafikas.

Tada dar planuotos 28 kalendorinės atostogų dienos. Darbuotojų, kurie turi didesnį darbo stažą, atostogos yra ilgesnės, priklausomai nuo išdirbto laiko.

"Kai darbuotojai atostogauja, padalinio vadovo reikalas yra organizuoti darbą taip, kad nebūtų jokių nesklandumų. Savo skyriuje taikau tokią taisyklę, kad neatostogautų daugiau nei pusė žmonių vienu metu. Atostogos yra darbdavio diskrecija, jei darbai yra padaryti, darbuotojas gali eiti atostogauti", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Tarybos ir mero sekretoriate (rotušėje) dirba 10 darbuotojų. Šiuo metu atostogauja vienas, nuo kitos savaitės išeis dar du žmonės. Meras ir vicemerai pasiskirstė atostogas nuo rugpjūčio 7 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jonas D.

Jau seniai yra aišku , kad Klaipėdos ir Vilniaus savivaldybės yra partiečių įdarbinimo filialai ir dar kartą matoma ,kad etatų yra pristeigta trečdaliais per daug.

jokio skirtumo

Ar jie dirba ar nedirba – vienas ir tas pats.

Anokia naujiena

Lyg niekas nežino..Trečdalis - čia pasakyta švelniai.Pusė tai tikrai.Ir pokum visokie darbo kodeksai.Seni ir nauji
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS