Ukrainai minint Nepriklausomybės dieną – renginiai Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

UKRAINAI MININT NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENĄ – RENGINIAI KLAIPĖDOJE

Rugpjūčio 24-ąją Ukrainai minint Nepriklausomybės dieną, visoje Klaipėdoje suplevėsuos šios šalies dvispalvės. Prie iniciatyvos raginama prisijungti visus uostamiesčio gyventojus.

Klaipėdos rotušė Ukrainos dvispalvėmis nušvito rugpjūčio 23-iosios vakarą, taip buvo pasveikinta už laisvę kovojanti Ukraina.

Šią svarbią dieną taip pat kviečia paminėti ir Klaipėdos savivaldybės Tautinių kultūrų centras. Šiandien 17 val. šio centro kiemelyje vyks Ukrainai skirtas renginys.

„Renginyje turėtų dalyvauti Ukrainos garbės konsulas Klaipėdoje Genius Vygantas, taip pat Klaipėdos ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ bendruomenės nariai. Renginys – ne pompastiško formato, nes visas jėgas bendrija telks į šeštadienį“, – pasakojo centro direktorė Jelena Butkevičienė.

Šeštadienį, rugpjūčio 26-ąją, 14 val. prie paminklo „Arka“ vyks dar vienas Ukrainos Nepriklausomybei skirtas renginys – „Dainuojanti Ukrainos siela“.

Renginį nuspręsta organizuoti šeštadienį dėl to, kad darbo dienomis ne visi galės atvykti, o savaitgalį paskirti šiek tiek laiko ir pabūti bendruomenėje veikiausiai bus daugiau norinčiųjų ir galinčiųjų.

Šiame renginyje taip pat dalyvaus svarbūs svečiai, koncertuos profesionalūs atlikėjai.

„Atvažiuos nusipelniusi dainininkė iš Ukrainos, taip pat bus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė Dina Mataitienė, akordeonistas Olegas Podolskis, irgi nusipelnęs Ukrainos veikėjas, bei kiti svečiai profesionalai“, – užsiminė pašnekovė.

Bus ir vaišių, tad visi atvykusieji galės pasivaišinti ukrainietiškais barščiais, tradiciniais pyragėliais.

„Skambės Ukrainos himnas ir šiandien, ir šeštadienį, bus keliama dvispalvė, bus kalbos, sveikinimo žodžiai“, – sakė J. Butkevičienė.

Tai, anot jos, yra vienas pirmųjų renginių po bendruomenės „Rodyna“ pirmininkės išėjimo iš šio pasaulio.

„Labai svarbu, kad bendrija atsigauna ir toliau tęsia savo veiklą, tai didelis žingsnis pačiai bendrijai“, – tikino pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

to to putino

nepasidyvinčiau jei Debilotaitė pradetu isakinėt gaudyt tokius komentuojončius Jai durnumo netrūksta. Ana per šeimu marša pastatė prie Vilniaus savo mentus žmoniu plakatus tikrint o per švente po balkoneliu anos agentai gaudė ožio priešus Net viena tikra sena sajudininka pagavo :D:D Taigi paveizek kokia musu valdžia:D:D Apsoliutūs sowiethomikai:D

Anonimas

Gal atsvenciam Irako nepriklausomibe? Ten gi virus milijono zuvo? Ai, apie ka as cia kalbu, juos gi nuzude “demokratiskai”…..

to putino

pasapnuok asilėli savo sowietinius laikus kuomet tavo uskusta kaimyna tuoj pat milicija už viena ne toki žodi medžiodavo. Ne tie laikai dabar kad Europos vidury visiems kažką netep pasakiusiems tarnybos skubėtų žodžio ir asmens laisvės užčiaupt Pats nuo tos kažkelintos kolonos negali atitrūkt - tiek i smegeune ruskiu dresūra isėdo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS