Uostamiesčio kelininkus auklėjo baudomis | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO KELININKUS AUKLĖJO BAUDOMIS

Kelininkai neišlaikė pirmojo rimtesnio egzamino sniegu. Vairuotojai piktinosi slidžiais gatvių ruožais. Savivaldybė už aplaidų darbą abiem rangovams skyrė baudas. Sankcijos pritaikytos ir šaligatvių valytojams.

Slidžių ruožų netrūko

Uostamiesčio vairuotojams pirmadienio rytas prasidėjo ne itin maloniai. Jie ne tik turėjo nuvalyti pusnimis virtusius automobilius, nugremžti storą ledo sluoksnį nuo langų, bet ir ypač atidžiai vairuoti. Dalis pagrindinių uostamiesčio arterijų ruožų buvo slidūs.

Ypač daug skundų sulaukta iš pietinės miesto dalies. Apie 9 val. į darbą skubėjęs klaipėdietis pasakojo, kad Minijos gatvėje vietomis buvo taip slidu, kad ratai sukosi vietoje.

„Visi judėjo labai lėtai. Gal apie 30 kilometrų per valandą. Nemanau, kad kelininkai nebarstė šios vietos. Gal druska buvo ištirpdžiusi ledą, bet vėl pašalo“, – svarstė klaipėdietis.

Vairuotojai piktinosi, kad slidžių ruožų netrūko ir kitose miesto gatvėse. Skundais jie atakavo miesto savivaldybę. Uostamiesčio savivaldybė surengė gatvių patikrinimą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad nustatyta daug slidžių ruožų. Daugiau problemų kilo pietinėje miesto dalyje.

Slidu buvo Baltijos prospekto ruože tarp Vilniaus plento ir Taikos prospekto, Šilutės plento dalyje nuo Tilžės iki Debreceno gatvės, Minijos gatvėje ties Agluonos gatve.

Baudos – po 300 eurų

Minijos gatvėje užfiksuota ant skiriamosios juostos užvažiavusi kelininkų mašina. Slidžios buvo ir įvažos, apsisukimų vietos. Tikslios įvykio priežastys neaiškios.

Šiaurinėje miesto dalyje slidu buvo Panevėžio gatvėje. Patikrinimo metu rasta ir nenuvalytų įvažų į autobusų stoteles.

„Skambučių dėl slidžių dangų sulaukėme labai daug. Ypač dėl pietinės miesto dalies. Šiaurinėje situacija buvo geresnė. Nepaisant to, vertinu, kad rangovai nesusitvarkė su darbu. Suprantu, kad buvo pabarstyta, bet nepakankamai ar pavėluotai – netinkamai“, – tvirtino vedėja.

Už netinkamai nuvalytas gatves baudos skirtos abiem rangovams – po 300 eurų. Skaičiuota, kad buvo nevalyta po dvi vietas.

Supras, kad nereikia miegoti, kai yra budėjimas.

„Kai tikrinome, kai kuriose vietose kelininkai jau buvo susitvarkę. Jei su tokiomis problemomis nesusitvarkome, ką darysime, kai ateis gūdi žiema? Baudos veiksminga priemonė. Supras, kad nereikia miegoti, kai yra budėjimas“, – akcentavo vedėja.

Žinojo iš anksto

Mechanizuotu miesto gatvių valymu rūpinasi dvi įmonės. Pietinėje miesto dalyje dirba bendrovė „Žemkasa“, šiaurinėje – „Ecoservice Klaipėda“. Skiriamoji riba – Tilžės ir Sausio 15-osios gatvės.

Įmonės „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis pasakojo, kad jau prieš parą buvo matoma, kad prasidės plikledis.

„Tikrai nebuvo netikėta. Viską rodė prognozės. Sureagavome. Sekmadienį vakare apie 16 val. išvažiavome pabarstyti įkalnių, nuokalnių, viadukų, nes prasidėjo šioks toks snigimas. Apie 22 val. išvažiavime barstyti pagrindines miesto gatves. Dar kartą startavome apie 3 val., o baigėme 6 val. Bėrėme maksimaliai. Tada važiavome barstyti šalutinių gatvių. Visai įmanoma, jei kažkas apie 7 val. šalutinėje gatvėje slystelėjo. Druska nesuveikia visur akimirksniu“, – teigė vadovas.

L.Žemaitis akcentavo, kad rezultatą kiekvienas įvertins pagal save. Tačiau, pasak vadovo, svarbiausia atskirti, kurioje vietoje kuri įmonė dirba.

„Svarbu pasakyti tiksliai, kurioje vietoje yra problema. Mes dirbame šiaurinėje miesto dalyje“, – tvirtino vadovas.

Mistiška ir nepaaiškinama zona

Pietinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Žemkasa“ direktoriaus pavaduotoja Ina Kaubrytė pasakojo, kad gatvėse druskos išversta daug.

Visas miestas plaukia, o Minijos gatvės dalis – ne.

„Barstome ir barstome. Visas miestas plaukia, o Minijos gatvės dalis – ne. Pati viską apvažiavau ir apžiūrėjau. Kažkokia keista vieta. Jau keturis ar penkis kartus šią arteriją pabarstėme. Nežinau, kodėl taip yra. Ar vėjas iš tos pusės pučia, ar žemė labiau įšalusi buvo. Neįsivaizduoju“, – tvirtino pavaduotoja.

Šaligatvius, pėsčiųjų takus, viešąsias miesto erdves prižiūrinčios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas neslėpė, kad dirbti sekėsi sunkiai.

„Išvažiavome barstyti pagrindinius šaligatvius ir takus apie 3 val. Vakare buvo šlapia. Naktį šlapias sniegas sušalo. Mūsų išbertas smėlio ir druskos mišinys nusėdo. Visada sunkiausia dirbti, kai oro temperatūra svyruoja tarp teigiamos ir neigiamos. Patirpsta ir vėl pašąla“, – tvirtino vadovas.

Uostamiesčio greitosios pagalbos medikai traumų, patirtų paslydus, protrūkio nefiksavo. Darbuotojai spėjo, kad žmonės labai saugojosi.

Uostamiesčio savivaldybė, įvertinusi šaligatvių valytojų darbą, taip jiems skyrė baudą. Ji siekia apie 150 eurų. Buvo gautas nusiskundimas dėl slidžių šaligatvių J.Karoso gatvėje. Patikrinus skundas pasitvirtino.

GALERIJA

  • Uostamiesčio kelininkus auklėjo baudomis
  • Uostamiesčio kelininkus auklėjo baudomis
  • Uostamiesčio kelininkus auklėjo baudomis
  • Uostamiesčio kelininkus auklėjo baudomis
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Hmm

Šiandien jau antradienis. Ant gatvių natūralus plikledis, kad sunku ne tai, kad vairuoti, bet pėsčiomis eiti.

Valdas

baudas keliu priziuretojams reikia pakelti, 300 eurus padauginti bent 30 kartu, tai ir keliai jau bus svaresni ir laiku pabarstyti.

Klaipeda

Kada Klaipedos meras bus Zuokas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS