Uostamiesčio mokytojai išėjo į gatves | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO MOKYTOJAI IŠĖJO Į GATVES

Pirmadienį pagrindinėje Klaipėdos gatvėje skambėjo varpeliai – juos rankose laikė uostamiesčio pedagogai. Praeiviams jie skelbė žinią apie streiką ir ryžtą kovoti už savo teises.

Nuo ryto Herkaus Manto gatvės šaligatviais pėdino mokytojai, ant paltų lipniomis juostomis jie buvo prisitvirtinę užrašus "Streikuoju".

Tiesa, po kelių valandų mokytojai nebeatrodė tokie ryžtingi kaip ryte, galbūt žmonės tiesiog pavargo.

Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Laima Juknienė pasakojo, kad ryte sutikti praeiviai be atskiro paaiškinimo suprato, kas yra varpeliais skambinantys žmonės ir kodėl jie tai daro.

"Žmonės gyrė mus už ryžtą ir sakė, kad palaiko, linkėjo sėkmės", – įspūdžiais dalijosi L.Juknienė.

Pirmadienį prie streiko prisijungė "Vitės" progimnazija, lopšeliai-darželiai "Ąžuoliukas" ir "Klevelis". Abiejose ikimokyklinio ugdymo įstaigose nedirbo po maždaug 26 darbuotojus.

Iš anksto apie ketinimą streikuoti žinoję tėvai pasistengė mažuosius palikti su artimaisiais namie. Į abu darželius atėjo po maždaug 10 vaikų. Su jais dirbo prie streikuojančiųjų neprisidėję darbuotojai.

"Skelbiama žinia apie silpstantį streiką yra tikra dezinformacija. Vilniuje jau streikuoja "Juventus" ir "Žemynos" gimnazijos, kurias lanko daugiau nei 3 tūkst. moksleivių. Šiandien pradėjo streikuoti licėjus ir dar viena bene novatoriškiausia sostinės gimnazija. Šie faktai rodo, kad sistema yra netinkama ir keistina. Net jei vienos didelės mokyklos mokytojai streikuotų, valdžia turėtų žiūrėti, kas yra ne taip, domėtis, kodėl tai vyksta", – piktinosi profsąjungos lyderė.

Streikuojantys uostamiesčio pedagogai iki pirmadienio popietės nesulaukė jokio valdžios atstovų dėmesio.

Klaipėda yra labiausiai streikuojantis miestas.

Vakar Seimo narys Dainius Kepenis paskambino į savo rinkimų apylinkės teritorijoje esančią mokyklą ir pareiškė norįs susitikti su pedagogais. Kad kitų streikuojančių mokyklų pedagogai neliktų neišgirsti, nuspręsta, kad profsąjungos atstovai patys apsilankys D.Kepenio būstinėje.

"Ketinu jo paklausti, ką jie galvoja, kodėl su mumis nekontaktuoja, nors Klaipėda yra labiausiai streikuojantis miestas", – stebėjosi L.Juknienė.

Šią savaitę pedagogų streikas Klaipėdoje turėtų pasiekti apogėjų, streikuos 30 mokyklų bei darželių.

GALERIJA

  • Uostamiesčio mokytojai išėjo į gatves
Rašyti komentarą
Komentarai (58)

vita

Kodel Lietuvoje baigti mokslai negalioja kitose salyse? Vadinasi Lietuva europa -neeuropa ??? Lietuvoj , leisti i mokslus tevams prabanga, tai nekiekvienas isgali is tokiu atlyginimu, dar ir mokslai i mokslus nepanasus... Tai kam tada ir mokyklos suolus trynti?

Laima

Kiaules,jus teveliai,kokius repetitorius samdot,jei jusu atzalos Asilai,tai ,tur but ,ne repetitoriu reikia,o smegnis .kas gabus ir ne tinginys jam rep.nereikia.Protestuokit,mokytojai,kol pasieksit rezultatu,o del debilu vaiku nepergyvenkit,ju ,,pinigingi ,,tevai sukis kur reikia.sekmes ,Jums, mokytojai!!!!

tėvai

Mums tai visai tas pats,nes esame priversti samdyti repetitorius. Tai jokio skirtumo yra tos pamokos ar ne. Mūsų vaikai eina ir mokosi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS