Uostamiesčio paplūdimiuose – girtumo patikrinimai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO PAPLŪDIMIUOSE – GIRTUMO PATIKRINIMAI

Uostamiesčio paplūdimiuose laiką leidžiantys poilsiautojai vėl galės nemokamai ir anonimiškai pasitikrinti girtumą. Alkoholio matuoklis dažniausiai bus laikomas Pirmosios Melnragės pliaže. Būtent pastarajame daugiausia ir būna apsvaigusių žmonių.

Geria ir degtinę

Gelbėtojai Klaipėdos paplūdimių lankytojams pasitikrinti blaivumą siūlys trečią vasarą iš eilės.

Alkoholio matuoklį biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai" vėl paskolino įmonė "Alkotesteris". Už šią paslaugą įstaigai mokėti nereikia.

Dažniausiai matuoklis laikomas Pirmosios Melnragės paplūdimio gelbėtojų poste.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad būtent šiame pliaže girtaujama aktyviausiai, ateina daugiausia apsvaigusių žmonių.

Planuojama kartkartėmis sudaryti galimybę pasitikrinti blaivumą ir Antrosios Melnragės, Girulių paplūdimių lankytojams.

"Pirmosios Melnragės paplūdimys patogiausias. Jį lengvai galima pasiekti autobusu ar pėsčiomis, prieigose yra parduotuvių. Į kitus pliažus žmonės daugiausia važiuoja automobiliais. Girtaujančiųjų ar apsvaigusių juose beveik nėra", – pasakojo pavaduotojas.

Pasak A.Siakki, pasitaiko, jog Pirmosios Melnragės paplūdimyje žmonės vartoja ne tik silpnus alkoholinius gėrimus, tokius, kaip alus, sidras, bet ir stiprius – degtinę, brendį.

"Nusiperka parduotuvėje ir atsineša", – teigė pavaduotojas.

Įdomu, kiek išgėrė

Norinčių pasitikrinti girtumą paplūdimių lankytojų paprastai netrūksta.

Praėjusį sezoną tą padarė 800 poilsiautojų. Dar prieš metus – apie tūkstantį. Įtakos skaičiams turi ir orai, nuo kurių priklauso, kiek poilsiautojų apsilankys paplūdimiuose.

"Paslauga labai populiari. Žmonėms įdomu, kiek išgėrė", – tvirtino pavaduotojas.

Dažniausiai girtumo pasitikrinti ateidavo vyrai. Moterų buvo vos kelios. A.Siakki pasakojo, kad dauguma, kurie ateidavo pasitikrinti girtumo, "įpūsdavo".

"Dažniausiai kreipdavosi vyrai, kurie leisdami laiką paplūdimyje išgėrė butelį ar du alaus ir jau ruošėsi važiuoti namo. Jie ateidavo pasitikrinti, ar jau gali vairuoti automobilį. Dažniausiai tokiems lankytojams būdavo nustatytas 0,2–0,4 promilės girtumas. Antras pagal dažnumą rezultatas – 0,8 promilės. Neretai, jei alkoholio matuoklis parodydavo bent minimalų girtumą, žmonės eidavo dar papramogauti ir tik po kiek laiko važiuodavo namo", – prisiminė pavaduotojas.

Fiksuojami girtumo rekordai

Buvo ir tokių, kurie ateidavo kasdien pasitikrinti girtumo. "Etatiniams" būdavo smalsu, ar viršys vakarykštės dienos rezultatą. Ankstesnių metų rekordininkams nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Pernai daugiausia alkoholio matuoklis parodė 3,6, prieš metus – 3,8 promilės.

"Žmonės, kuriems nustatomas didesnis nei 3 promilių girtumas, paprastai sunkiai laikosi ant kojų. Vizualiai matyti, kad jie neblaivūs", – kalbėjo pašnekovas.

Uostamiesčio paplūdimiuose vartoti alkoholinius gėrimus draudžiama. Tai daryti galima tik čia esančiose kavinėse. Visiškai neblaivius asmenis gelbėtojai išprašo iš paplūdimio.

Taip elgiamasi ne tik dėl didesnės tikimybės, jog šie nuskęs. Neretai įkaušę žmonės pradeda trikdyti poilsį – šūkauja, kabinėjasi, kelia triukšmą.

Jei toks asmuo atsisako palikti paplūdimį, tuomet gelbėtojai kviečia policiją.

"Panaudoti turimo alkoholio matuoklio tokiais atvejais nelabai išeina. Ypač įkaušę asmenys neretai būna nusiteikę agresyviai. Gal ir yra buvęs vienas kitas atvejis, kai gelbėtojai neblaivaus asmens prašė palikti paplūdimį. Šis nesutiko ir aiškino, kad yra blaivas. Pasiūlius įsitikinti, sutiko pūsti į alkoholio matuoklį, o, pamatęs skaičius, pats išėjo", – tvirtino pavaduotojas.

A.Siakki pasakojo, kad kartkartėmis paplūdimyje tenka drausminti ir įkaušusias moteris. Pavaduotojas tvirtino, jog šios kelia didesnį triukšmą nei vyrai.

Tačiau gelbėtojai pastebi ir tai, kad žmonės tampa kultūringesni ir girtaujančių paplūdimiuose mažėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geras Ponas

Esu Bulgarijoje-geria visi ir visur-net pleze!!! Visur pilna baru - alus 1 euras, o Rakija ir vietinis viskis- 70ct uz 50ml. Pilni barai pensininku-anglu, vokieciu, lenku-visa Europa, isskirus lietuvius, nes keliones jems kainuoja apie 200 euru per 8 naktis su maitinimu.

kaip visada reveansas verslinikams

,,..vartoti alkoholinius gėrimus draudžiama. Tai daryti galima tik čia esančiose kavinėse..":DDDDDDD))).Skant, kad atsine6a tai jau blogai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS