Uostamiesčio parkuose – naujos atrakcijos | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO PARKUOSE – NAUJOS ATRAKCIJOS

Klaipėdos parkuose bus daugiau tvarkos ir veiklos. Šiemet numatyta pradėti atnaujinti dar nesutvarkytas Sąjūdžio ir Poilsio parkų dalis. Šiose erdvėse atsiras daugiau atrakcijų, poilsio zonų ir vaikams, ir suaugusiems.

Išlygins supiltą kalną

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas pasakojo, kad konkursas, per kurį paaiškės, kas tvarkys pietinėje miesto dalyje esantį Sąjūdžio parką, bus paskelbtas artimiausiu metu.

Manoma, kad darbai galėtų prasidėti vasaros viduryje. Sutvarkyti Sąjūdžio parko erdvę, kuri yra prie bažnyčios ir "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono, planuojama per trejus metus.

"Tikslius terminus pasakyti sudėtinga. Viskas priklausys nuo rangovų", – tvirtino direktorius.

Nesutvarkytoje Sąjūdžio parko dalyje darbo bus daug. Čia supiltas žemių kalnas, kuriuo ne kartą piktinosi gyventojai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, žemių kalnas yra Sąjūdžio parko dalis. Jis bus išlygintas.

Nesutvarkytoje Sąjūdžio parko dalyje planuojama įrengti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, kurių dabar apskritai nėra, apšvietimą. Bus pastatytas ir nedidelis amfiteatras, kuriame galės vykti įvairūs renginiai.

Nebus pamirštas ir jaunimas. Sąjūdžio parke atsiras vienas geriausių riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų parkų Lietuvoje. Pastarojo plotas sieks apie tūkstantį kv. metrų.

Sutvarkyti bus ir želdiniai, suformuotas nedidelis tvenkinys. Per pastarąjį ketinama nutiesti tiltelį, kuriuo galėtų vaikščioti žmonės.

Darbo dar liks

Sąjūdžio parke atsiras aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonų, bus įrengti suolai, šiukšlių dėžės.

"Dalis šio parko buvo sutvarkyta anksčiau. Per trejus metus atnaujinsime numatytą teritoriją, kurios plotas siekia apie 2,8 ha. Dar liks nesutvarkyta Sąjūdžio parko teritorija, esanti prie Jūrininkų prospekto. Šios dalies sutvarkymo projektas taip pat yra parengtas, tačiau, kada vyks darbai, tikrai neaišku", – tvirtino vedėjas.

Pasak V.Švedo, baigiama rengtis ir Poilsio parko sutvarkymo antrojo etapo konkursui. Pastarasis taip pat turėtų būti skelbiamas netrukus. Per dvejus metus numatoma atnaujinti visą likusią nesutvarkytą Poilsio parko dalį.

"Pirmojo etapo metu visame parke buvo įrengti takai, apšvietimas, dalyje – poilsio ir pramogų zonos. Dabar pastarosios bus įrengtos likusioje teritorijoje", – pasakojo vedėjas.

Nudžiugins golfo aikštele

V.Švedo teigimu, nesutvarkytoje Poilsio parko dalyje atsiras apie 10 poilsio ir pramogų zonų. Dalis jų bus skirta vaikams.

Taip pat išdygs pažintinis takas, "fitneso", šunų vedžiojimo ir treniravimo, krepšinio, golfo aikštelės. Numatyta įrengti ir teniso aikštyną, vietą, kur galima žaisti stalo tenisą.

"Aikštelės bus "išmėtytos" visame parke palei takus. Jomis žmonės galės naudotis nemokamai, kaip ir dabar įrengtomis", – tvirtino vedėjas.

Poilsio parke atsiras ir viešasis tualetas. Jei visos procedūros bus sėkmingos, manoma, kad gegužę ar birželį jau bus išrinktas rangovas.

GALERIJA

  • Uostamiesčio parkuose – naujos atrakcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kristina

Apie aikštelę šuniukams Sąjūdžio parke irgi galėtų pagalvoti, kad būtų galima ramiai paleisti išsilakstyti, netrukdytų pikčiurnoms, o pikčiurnos šuniukams :)

Kristina

Apie aikštelę šuniukams irgi galėtų pagalvoti, kad būtų galima ramiai paleisti išsilakstyti, netrukdytų pikčiurnoms, o pikčiurnos šuniukams :)

justė

taką padarykit nuo BIGO ,KAD BŪTŲ GALIMA Į TĄ PARKĄ ATEITI,O DABAR PER PURVYNUS KLAMPOJAM
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS