Uostamiestyje bedarbių skaičius mažėja | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE BEDARBIŲ SKAIČIUS MAŽĖJA

Uostamiestyje pernai užregistravo beveik 21 tūkst. miestiečių, ieškančių darbo, tačiau iki šios dienos bedarbių sumažėjo kone perpus. Moterys darbinosi į paslaugų, administravimo darbo vietas, o vyrų grupėje dominavo pramoninių paslaugų sektorius.

Uostamiestyje moterų nedarbas aukštesnis nei vyrų. Užimtumo tarnybos duomenimis, nedirbančių moterų skaičius siekia 9,2 proc., o vyrų – 8,8 proc., Vis dėlto įsidarbinusiųjų skaičius augo.

„Pernai nuolatiniam darbui įsidarbino beveik 13 tūkst. klaipėdiečių, o iki šios dienos Klaipėdoje registruota mažiau nei 10,5 tūkst. ieškančiųjų darbo“, – sakė Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė.

Nemaža dalis moterų ir vyrų praeitais metais rinkosi reklamos ir rinkodaros specialisto profesiją, ši specialybė dominavo tiek vyrų, tiek moterų grupėse.

Bendra profesijų pasirinkimo tendencija, pasak M. Jankauskienės, išlieka ta pati daugelį metų. Rečiau, bet pasitaiko atvejų, kai moterys pasirenka sunkvežimio vairuotojo specialybę, o vyrai save išbando ir darželio pedagogo pozicijoje.

„Pavyzdžiui, personalo specialisto, buhalterio, administratoriaus, socialinio darbuotojo profesiją renkasi apie 90 proc. moterų, tačiau užregistruota ir bent po vieną vyrą, kurie taip pat rinkosi šias profesijas. Analogiškai yra ir su sunkiasvorių sunkvežimių, taksi ir furgonų vairuotojų, statybininkų, krovėjų profesijomis, šiuos darbus renkasi didžioji dalis vyrų, tačiau ir moterų pasitaiko“, – teigė atstovė.

M. Jankauskienės teigimu, klaipėdietės karjerą renkasi ir technologijų srityje.

„Mes suteikėme galimybę bedarbiams įgyti IT sektoriaus ir inžinerijos kvalifikacijų ir kompetencijų, šia programa praėjusiais metais pasinaudojo beveik 300 klaipėdiečių, iš jų didžioji dalis – moterų, kurios rinkosi grafinio, skaitmeninio ar tinklalapių dizaino mokymus. Nemažai jų pasirinko ir programavimą“, – sakė M. Jankauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

na

stovejau darbo birzoj 5 mertus kad nemoket psd mokescio.ir jus galvojat man pasiule darba,esu inzinierius mechanikas.o jie davo kazkoki lapa tipo sekanti karta atnesi ir parodysi kur i kokias darbovietes kreipeisi.isivaizduojat ne jie iesko man darbo o as pats turiu skambinet ir ieskotis.,o jie man nieko neiesko.bet tai buvo pries kokius 5 metus,gal dabar kitaip.

Chi

Labai teisingi komentarai. Užimtumo tarnyba prisiskiria sau nuopelnus, nors darbo ieškotis pasiūlo patiems. Įsidarbinus jie dedasi paukščiuką, lyg būtų patys nors vieną vietą pasiūlę.. Ir kam ta tarnyba reikalinga, nebent bedarbiams registruoti..

Manau,

kad Užimtumo tarnyba užsiima tik melo skleidimu... Ji neieško darbo, o tik registruoja bedarbius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS