Uostamiestyje konteinerius rausia ne tik asocialūs žmonės: atliekose ieško vertingų daiktų? | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE KONTEINERIUS RAUSIA NE TIK ASOCIALŪS ŽMONĖS: ATLIEKOSE IEŠKO VERTINGŲ DAIKTŲ?

Uostamiesčio daugiabučių kiemuose atliekų konteinerius rausia ne tik asocialūs žmonės. Namo ėjęs klaipėdietis pastebėjo šiukšles tyrinėjusį vyrą ir pamanė, kad šis ieško maisto. Nors vyras ir rausėsi šiukšlėse, tačiau pasiūlyto maisto atsisakė, pareiškęs, kad atliekose ieško vertingų daiktų.

Vieną vakarą namo iš parduotuvės einantis klaipėdietis pastebėjo, kaip žilstelėjęs vyras rausiasi atliekų konteineryje.

Iškart pagalvojo, kad tai tiesiog asocialus asmuo, kuris ieško maisto.

„Pamačiau šiukšlėse besirausiantį vyrą, jis buvo pražilęs, bet tikrai ne pensininkas, grynųjų neturėjau, todėl pasiūliau jam maišelį su maisto prekėmis“, – pasakojo vaikinas.

Priėjęs prie vyro, miestietis tiesė maišelį su pirkiniais, tačiau šiukšlių tyrinėtojas neketino jo paimti.

Jis nusišypsojęs atsakė, kad maisto jam nereikia ir atliekų konteineryje ieško ne valgio, o vertingų daiktų.

„Ne ne, nereikia, aš tiesiog ieškau daiktų, gal ką nors vertingo rasiu“, – atsakė žmogus klaipėdiečiui.

Pastaruoju metu knistis po šiukšles tapo sudėtingiau, nes daugelyje miesto vietų jau yra įrengti požeminiai konteineriai.

Vis dėlto pasitaiko gudruolių, kurie atsineša ilgas kartis su pritvirtintu kabliu ir patikusias šiukšles išsitraukia net iš požeminių kaupyklų.

Tiesa, šviesiu paros metu jie knaisiotis vengia, daugiausia į tokias paieškas išsiruošia sutemus ir gerai pasiruošę. Kai kurie ieškotojai turi įsigiję ne tik kartis, bet ir žibintuvėlius, kuriuos užsideda ant galvos, kad būtų patogiau „darbuotis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

a kas nors matėt žydpalaiki ir čigoną

prie tų konteinerių

J

Kodėl dar nepakeisti konteineriai?

Tas yra tikrai įdomu, nes

Ne tik kolekcionieriai ieško vertingų daiktų šiukšlėse. Ten kapstosi ir senjorai, kurie iš savo pensijų išlaiko savo narkomanus ir nedirbančius vaikus ir ligonius anūkus, o patys maitinasi konteinerio turiniu ir iš ten paima ką suėsti savo katei ar šuniui. Ar nematėt? Šuniukai vedžiojimo visada aplinkui konteinerius. Kitas dalykas yra ukrainiečių išmesti delikatesai. Prostitutės ukrainietės apsivadluavusios joms iš Maisto banko už nemokamai duotų prancūziškų sūrių ir ispaniškų dešrų nevalgo, nes po oralinio nuolat vemia. Visi tie užsienio delikatesas patenka į konteinerius. Radau viską suvartoja senjorai ir jų šunys katės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS