Uostamiestyje – mažiau pranešimų dėl šulinių | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE – MAŽIAU PRANEŠIMŲ DĖL ŠULINIŲ

Šiemet uostamiestyje gauta mažiau pranešimų apie sulaužytus, nustumtus ar pradangintus šulinių dangčius bei atvirus šulinius. O dangčių dingimo priežastys – įvairios, vienus pavagia, kitus nustumia kelius valanti technika.

Pastebėję neuždengtą šulinį, gyventojai informuoja už tai atsakingą bendrovę „Klaipėdos vanduo“. Jos atstovai, nuvykę į vietą, aptveria šulinį, o jeigu jis ne bendrovės nuosavybė, pažymi teritoriją ir informaciją apie ją perduoda savininkams.

Vieno šulinio dangčio kaina svyruoja nuo 100 iki 200 eurų. Pernai šulinių dangčiai dažniausiai dingdavo dėl, kaip buvo manoma, vagysčių. Tačiau kai dingę šuliniai buvo pakeisti naujais, su betono užpildu, vagysčių sumažėjo. Su betono užpildu esantys dangčiai – sunkesni, tad ir juos iškelti tapo sudėtinga.

Pernai „Klaipėdos vanduo“ pranešimų dėl pavogtų ar dėl kitų priežasčių dingusių šulinių dangčių sulaukė 35, šiemet – devyniais mažiau.

„Per šiuos metus, reaguojant į pranešimus, įmonės darbuotojai nurodytose vietose rado 26 neuždengtus paviršinių lietaus nuotekų, buitinių nuotekų ir vandentiekio tinklų šulinius. Dažniausiais atvejais minėtų šulinių dangčius nustumdavo kelius valanti technika, taip pat jie būdavo apgadinti sunkiasvorių transporto priemonių“, – informavo bendrovės atstovai.

Dažnai apie dingusius šulinių dangčius gyventojai dalijasi socialiniuose tinkluose, taip pat Klaipėdos savivaldybės puslapyje esančioje problemų skiltyje.

Šulinius nufotografavus ir nurodžius tikslų adresą, problema išsprendžiama greičiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Chi

Koks skirtumas, kas pavaizduota ant dangčio. Svarbiausia, kad niekas neįkristų, vat tada tikrai nelaimė didelė..

nnn

Vieno šulinio dangčio kaina svyruoja nuo 100 iki 200 euru.Kazin ar miestui nepakeliama suma butu jei pakeistu dangcius su Litssr simbolika?Ar negeda miesto galvoms,kad prie mokyklu 85procentai dangciu papuosti kirilicos rasmenimis?O gal miesto galvos per daug iskele galvas vaiksto ir nemato kas po kojomis yra?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS