Uostamiestyje nesuveikė trys sirenos | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE NESUVEIKĖ TRYS SIRENOS

Tikėtina, kad kilus pavojui dauguma uostamiesčio gyventojų išgirstų apie tai pranešančias sirenas. Po perspėjimo ir informavimo sistemos tikrinimo paaiškėjo, kad nė garso neišleido trys iš daugiau nei pusšimčio sirenų.

Tikėtina, kad kilus pavojui dauguma uostamiesčio gyventojų išgirstų apie tai pranešančias sirenas. Po perspėjimo ir informavimo sistemos tikrinimo paaiškėjo, kad nė garso neišleido trys iš daugiau nei pusšimčio sirenų.

Trečiadienį priešpiet, apie 11.52 val. įjungtos visos mieste esančios sirenos, jos nutilo apie 12.03 val.

Klaipėdos savivaldybės vyriausiojo civilinės saugos specialisto Žilvino Vainoros teigimu, tikrinimas parodė, kad uostamiesčio sirenos veikia neidealiai, tačiau visai neblogai.

Pirminiais duomenimis, trečiadienio tikrinimo metu nė necyptelėjo 3 sirenos.

„Nesuveikė naujosios sirenos. Jos yra kitaip valdomos, todėl gali būti, kad pavedė technika“, – paaiškino pašnekovas.

Šiuo metu uostamiestyje ant įvairių pastatų įkurdinta 51 sirena, 12 iš jų priklauso savivaldybei. Likusi dalis įspėjančių garsiakalbių priklauso įvairioms gamykloms, jų įjungimu ir priežiūra  rūpinasi tie verslo subjektai, kurių teritorijoje įrengimai pastatyti.

Trečiadienio tikrinimo metu iš trijų nesuveikusių sirenų dvi – savivaldybės ir viena privačios bendrovės. Ši taip pat neseniai buvo atnaujinusi sireną.

Pašnekovo teigimu, net ir tuo atveju jeigu minėtos trys sirenos nesuveiktų, kai turėtų informuoti apie tikrą pavojų, gyventojai pakankamai aiškiai girdėtų kitas netoliese kaukiančias sirenas.

„Gana neblogai girdimos ir gretimos. Paprastai būna, kad jos netgi „persidengia“. Tikrinimo metu žmogus stovėjo toje vietoje, kur nesuveikė sirena, tačiau pakankamai gerai girdėjo kitas“, – patikino  Ž.Vainora.

Jau prieš kurį laiką uostamiestyje prasidėjo sirenų atnaujinimas, mat dauguma jų yra pasenusios. Kiek anksčiau atnaujintas valdymo pultas ir pastatytos keturios naujos sirenos, iki šių metų pabaigos planuojama pastatyti dar dvi naujas apie pavojų perspėjančias sirenas.

„Atnaujinimas yra labai brangus, todėl jis vykdomas žingsnis po žingsnio. Kiek pinigų yra, tiek daroma“, – paaiškino savivaldybės darbuotojas.

Tikrinimo metu gyventojai buvo informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją bei vietinę komercinę radijo stotį „Laluna“.

Tie, kurie savo telefonuose yra įjungę korinio transliavimo funkciją, informaciją gavo ir į savo telefonus. Pranešimai jiems kartoti kas 1 minutę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vilnietis

Mes su kolegomis nei vienas nebegirdėjome sirenų būdami darbe ir apskritai niekada negirdėjau sirenų fabijoniškių mikrorajone. Nors ir žinojome, kad bus testas.

fth

o lrt radijas , paskelbė pranešimą tik po 2 min ir tai kai baigės reklama

Atsiprašau

Atsiprašau, bet galima būtų tautai paaiškinti, ką daryti išgirdus tas sirenas.Aš, pavyzdžiui, nežinau, ar bėgti iš namų, ar,atvirkščiai, užsidaryti langus bei duris ir tūnoti namuose.Gal spauda, rašydama apie sirenų kauksmus, pastoviai primintų gyventojams, ką tai reiškie ir kaip mums elgtis? O šiaip, labai simptomiška, kad savivaldybės sirenos(pačios naujausios!)neveikia.O pinigai, tai mūsų, visuomenės.Puikiai dirba savivaldybė!Eilinis "pravalas".Ar ne L.Dūdos departamentas buvo atsakingas? Reikėtų vėl pakelti jo kvalifikacijos kategoriją.Paremsime.Pasirašo:Tauta už dūdą(ir dūdorius).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS