Uostamiestyje prigijo ūkininkų turgelis | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE PRIGIJO ŪKININKŲ TURGELIS

Klaipėdos naujajame turguje savaitgaliais atgyjantis ūkininkų turgelis nestokoja klaipėdiečių dėmesio. Iš įvairių Lietuvos miestų prekybiniais furgonėliais į uostamiestį atvykstančių ūkininkų produkcija nugula ne tik ant kasdienio, bet ir papuošia šventinį pajūrio regiono gyventojų stalą.

Daugiau skonių – daugiau pirkėjų

Pasak Naujojo turgaus administracijos, prieš porą metų turgavietėje pradėjęs veikti ūkininkų iš visos Lietuvos turgelis pasiteisino – jį pamėgo tiek kas savaitgalį atvykstantys ūkininkai iš visos Lietuvos, tiek jų parduodamos produkcijos atskubantys klaipėdiečiai, kuriems apsilankymas čia jau tapo savaitgalio tradicija.

Nors iš pradžių būgštauta, kad ūkininkai konkuruos su turgavietėje jau dirbančiais vietiniais prekybininkais, taip neatsitiko.

„Atrodytų, kad maisto prekės, kurias į Klaipėdą atveža ūkininkai iš visos Lietuvos, labai panašios į tas, kurias parduoda mūsų turgavietės senbuviai. Tačiau, matyt, suveikė taisyklė „dėl skonio nesiginčijama“. Kuo daugiau skirtingų produktų mūsų turguje – tuo daugiau patenkintų pirkėjų. Akivaizdu, kad produkcijos įvairovė išėjo į naudą ir pirkėjams, ir pardavėjams“, – sakė Viačeslavas Karmanovas, Naujojo turgaus direktorius.

Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ ūkininkai į Klaipėdą atgabena tai, ką patys užaugino arba pagamino.

„Turgelyje gali prekiauti tik įmonės, kurios turi tautinio paveldo sertifikatus. Tai daugiausia smulkios, namų ūkio įmonės“, – aiškino kooperatyvo direktoriaus pavaduotoja Vilma Eimutienė.

Natūrali produkcija

Nors prekeivių skaičius kaskart keičiasi, tačiau kiekvieną savaitgalį tiesiai iš gamintojų galima įsigyti mėsos, pieno, duonos gaminių, prekiaujama daržovėmis, vaisiais, uogomis, sultimis, medumi.

Per tą laiką, kai veikia turgelis, jau susidarė atvykstančių ūkininkų branduolys – paprastai uostamiestyje sulaukiama ūkininkų bei gamintojų iš Klaipėdos, Raseinių, Panevėžio, Šiaulių rajonų, netgi tolimosios Kalvarijos.

„Tiesiogiai iš smulkių ūkių tiekiama produkcija yra auginama natūraliai. Visi žinome, kaip dažnai būna, kad, įsigiję pomidorą, nejaučiame jo skonio. Iš vietinio augintojo pirktas pomidoras tikrai bus toks, kaip kaime iš močiutės šiltnamio“, – tikino V.Eimutienė.

Išskirtiniai gaminiai

Dar vienas turgaus pranašumas – galimybė tiesiogiai pabendrauti su gamintojais, kurie apie savo parduodamus produktus žino visiškai viską, paragauti siūlomų gaminių, kitaip nei apsiperkant prekybos centruose.

Dažną vilioja bei gerai nuteikia ir savotiškos smagios pardavėjo bei pirkėjo varžybos – derybos dėl parduodamų gardėsių kainos.

Per porą ūkininkų turgelio veiklos metų pastebėta, jog čia neretai traukia ir šventėms besirengiantys klaipėdiečiai. Žmones čia vilioja ir galimybė iš anksto užsisakyti įvairių gaminių ar šventinio stalo puošmenų.

Itin daug pirkėjų dėmesio sulaukia iš natūralių produktų gaminami šakočiai, kuriais garsėja ūkininkai Kisieliai iš Panevėžio rajono. Jie taip pat turi nuolatinių pirkėjų, kurie čia perka natūralaus raugo duoną.

Dažną savaitgalį turgaus prekeiviai į Klaipėdą gabena ir pagal specialius uostamiesčio gyventojų norus pagamintus kaimiškus proginius sūrius, dydžiu ar dekoracijomis išsiskiriančius duonos gaminius.

„Kalbant apie maisto produktus, šiandien prekybos centrų išlepintus žmones labai sunku kuo nors nustebinti. Iš tikrųjų, šiandien dauguma mūsų pirkėjų ieško kokybės, išskirtinio skonio. O ūkininkų turgelis, kaip ir didžioji dauguma kitų mūsų turgavietės pardavėjų, tikrai turi tokių delikatesų, kurių niekur kitur neparagausi“, – pagrindinę turgavietės populiarumo priežastį įvardijo V.Karmanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jon

tais vietas nusipirke kam reikia kainos nezmoniskos

Lina

Kainos ne Lydelso, bet kokybė puiki, jei pirkai pomidorą, tai kitą kart iš to paties žmogaus ir nebaisu pirkti, nes žinai kokia kokybė ir neapgaus.Pigiai būna tik pas mamą ir tai nevisada.

Anonimas

reikės apsilankyti aš net nežinojau kad toks veikia nes retai į naująjį turgų nuvykstu bet manau kad kainos bus aukštokos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS