Uostamiestyje tęsiasi išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE TĘSIASI IŠANKSTINIS BALSAVIMAS PREZIDENTO RINKIMUOSE

Antradienį prasidėjo išankstiniai prezidento rinkimai, truksiantys iki gegužės 9 dienos. Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje per pirmas šešias išankstinio balsavimo valandas savo pilietinę pareigą atliko per 700 rinkėjų. Kol kas jokių incidentų nebuvo.

Išankstiniai prezidento rinkimai vyks tris dienas – gegužės 7–9-ąją.

Gegužės 7-ąją, pirmąją rinkimų dieną, per pirmąją balsavimo valandą savo balsą Klaipėdoje atidavė 45 rinkėjai, o iki 13.30 val. jau buvo balsavę 744 piliečiai.

Išankstiniai rinkimai prasidėjo gegužės 7 d. 7 val. ryto. Rinkimų apylinkė dirbo iki 20 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje, Liepų g. 11. Balsuojama bus tris dienas.

Trečiadienį balsavimas taip pat vyks specialiuosiuose punktuose – globos namuose, įkalinimo įstaigose, ligoninėse.

Gegužės 10–11 dienomis balsuojama bus namuose, rinkimų komisijų nariai atvyks pas tuos asmenis, kurie dėl ligos negalės ateiti balsuoti į apylinkes rinkimų dieną.

Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius patikino, kad ir šį kartą balsuojančiųjų namuose užsiregistravo nemažai, esą tai natūralu, nes Klaipėda sensta.

Renkant prezidentą pirmajame ture, balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės.

Šįkart rinkėjai, kurių asmens tapatybės dokumento galiojimas yra pasibaigęs, vis tiek gali ateiti ir balsuoti.

Judėjimo negalią turintiems rinkėjams patekti į šias patalpas taip pat nėra problemų, šalia savivaldybės yra nuovaža, o į trečią aukštą galima pakilti liftu.

Šiais metais pirmąkart rinkimų biuleteniai pritaikyti ir akliesiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>Atgarsiai

Na kodėl..Prezidentas gali teikti savo projektus ir t.t. seimui. Jei nepatvirtina - gali paskui imtis tolesnių priemonių pagal tai ką reglamentuoja vienas ar kitas veiksmas.. O kodėl jūs ponas neminit kad prezidentas atsakingas už teisėsaugą? Tvirtina prokurorus, keičia teisėjus ir pan. O kodėl nesakot kad prezidentas teikia seimui Valstybės Kontrolierių? Mes žinome kad toks yra bet niekas nežino (per tiek metų:D) ką jis veikia ir už ką atsakingas. Paskaičius Valstybės kontrolės įst,atymą krenta į akis kaip iki smulkmenų sureglamentuotos asmeninės, Kontrolieriui skirtos sąlygos o apie jo darbą ir preivoles nėra nieko:D) Gerai būtų pasiskaityt to įstatymo aiškinimą (na kaip panašiai yra Konstitucijos doktrina smulkiai išaiškinusi kiekvieną LK straipsnį..), bet kur galima rast? Plačiajai Visuomenei jis įslaptintas?:D) Taip kad labjausiai įdomios pusės yra ne jūsų Atgarsiuose, o tose dalyse apie kurias, manau, specialiai (ir jau daug metų) nutylima

Atgarsiai

Lietuvos Respublikos Prezidento teisinės galios yra gerokai ribotos. Jis veikia kartu su kitais valstybės organais (Seimu, Vyriausybe). Štai keletas svarbių aspektų: Lietuva yra parlamentinė respublika su tam tikrais pusiau prezidentizmo bruožais. Atkreipiu dėmesį, kad politiniai sprendimai daugiausia priklauso nuo parlamentinės daugumos ir Vyriausybės valios, o ne nuo Prezidento. Prezidentas turi teisę tvirtinti ministrus, todėl jis gali dalyvauti Vyriausybės formavime. Jis taip pat gali inicijuoti įstatymų projektus ir vetuoti Seimo priimtus įstatymus, kuriuos Seimas vis tiek gali priimti daugumos balsu. Prezidento funkcijos yra aiškiai apibrėžtos. Ką kalba kai kurie naujai pretenduojantys kandidatai (Vaitkus, Vėgėlė, Žemaitaitis) yra, švelniai tariant, naivuoliams pamaloninti.

Šita Asta labai nemoka lietuvių kalbos

Ne tęsiasi, o tęsiami. Rinkimai nėra makaronai, kurie žurnalistei Astai nutįso nuo ausų iki padų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS