Uosto direkcija prisideda prie vandens sporto propagavimo | KaunoDiena.lt

UOSTO DIREKCIJA PRISIDEDA PRIE VANDENS SPORTO PROPAGAVIMO

  • 0

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija susitarė dėl bendradarbiavimo su Lietuvos buriuotojų sąjunga, vienijančia apie pusę tūkstančių narių visoje Lietuvoje.

Šiuo metu mūsų šalies buriuotojų rinktinė intensyviai rengiasi 2014 m. rudenį Ispanijoje vyksiančiam ISAF Pasaulio buriavimo čempionatui. Tai bus pirmoji atranka į 2016 m. Rio De Žaneiro olimpines žaidynes.

„Mūsų buriuotojai labai rimtai treniruojasi šiam pasaulinio masto renginiui. Uosto direkcijos dėmesys mums ypač svarbus, nes tai ypatingo pasirengimo reikalaujantis sportas. Džiaugiamės, kad suvieniję pajėgas galėsime visaverčiai kovoti su pačiais stipriausiais buriuotojais iš viso pasaulio. Tikimės, kad pavyks iškovoti bent du kelialapius“, – teigė su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi susitikęs Lietuvos buriuotojų sąjungos vadovas Linas Tamkvaitis.

Su Lietuvos buriuotojų sąjunga Uosto direkcija bendradarbiauja jau ne pirmi metai. Direkcijos vadovas A. Vaitkus teigė, kad Lietuvoje, kaip jūrinėje valstybėje, turėtų būti skiriamas dar didesnis dėmesys vandens sportui ir jūrinei kultūrai propaguoti.

„Buriavimo sportas Lietuvoje ypač populiarėja, labai aktyviai buriavimu susidomi jaunoji karta, todėl vertėtų užtikrinti reikiamas sąlygas tiems, kurie nori išmokti buriuoti ir pasirūpinti, kad buriuotojai Lietuvoje bei jachtomis atplaukę svečiai iš užsienio būtų patenkinti jiems reikalinga infrastruktūra. Reikia pripažinti, kad šiuo metu ypač jaučiamas jachtų uostelių poreikis, todėl norėtųsi, kad dėmesys šiai sričiai būtų gerokai didesnis“, – sakė A. Vaitkus.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija taip pat bendradarbiauja su Klaipėdos miesto jūriniu buriuotojų klubu, Klaipėdos sporto klubu „Ostmarina“, Klaipėdos irklavimo centru.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS