Utrių slidinėjimo trasoje – šventinės nuotaikos: lauktų ir daugiau sniego | KaunoDiena.lt

UTRIŲ SLIDINĖJIMO TRASOJE – ŠVENTINĖS NUOTAIKOS: LAUKTŲ IR DAUGIAU SNIEGO

Klaipėdiečių ir Klaipėdos rajono gyventojų pamėgtoje Utrių slidinėjimo trasoje – šventinės nuotaikos. Nors Vakarų Lietuva ir užversta sniegu, tačiau slidinėjimo trasos prižiūrėtojai tik dabar sukaupė tinkamą jo kiekį.

Lapių kaimo bendruomenės rūpesčiu išlaikoma slidinėjimo trasa kiekvieną žiemą sulaukia gausaus lankytojų būrio. Klaipėdos rajone nėra panašių vietų, todėl pramogautojų Utrių kalne netrūksta ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis.

Lapių bendruomenės pirmininkė Laima Karbauskienė tikino, kad pasiruošimas trasos atidarymui truko ne vieną dieną.

"Reikėjo sukaupti mažiausiai pusę metro suspausto sniego. Mums sniego neužtenka, mums jo trūksta. Reikėjo dvi dienas jį gaminti. Suslėgėme tiek, kiek iš pradžių jo buvo, teliko tik dešimt centimetrų. Todėl ir trūko, turėjome jį gaminti", – pasakojo L. Karbauskienė.

Bendruomenės pirmininkė nuogąstavo, kad elektros sąskaita šįsyk bus didelė.

Tai ne verslas, tai bendruomenės iniciatyva. Pelnų juk nesivaikome.

"Elektra du kartus pabrangusi, o mes čia dvi paras dar sniegą gaminome. Nežinau, kiek teks mokėti", – pečiais gūžčiojo moteris.

Dėl elektros kainų šuolio trasos prižiūrėtojai turėjo didinti lankytojams bilietų kainas.

"Anksčiau dvi valandos slidinėjimo kainavo 10 eurų, o dabar – 12 eurų. Vaikams ir senjorams kaina – 8 eurai. Negalime daugiau kelti, juk žmonėms visur už viską daugiau reikia mokėti. Tai ne verslas, tai bendruomenės iniciatyva. Pelnų juk nesivaikome. Bet išlaidas juk reikia apmokėti, degalai pabrango. Trasą prižiūrėti reikia. Nežinau, kiek bendruomenė temps, bet kol kas tempiame", – tikino L. Karbauskienė.

Utrių kalną bendruomenė išdidžiai vadina pirmu ir vieninteliu slidinėjimo kurortu Klaipėdos rajone.

Vaizdingame Minijos upės slėnyje įsikūrusi bendruomenė, viena vertus, džiaugiasi upės slėnio kalnais, kita vertus, juos keiksnoja.

"Kelininkų nesulaukiame, penktos kategorijos kelias čia. Įvažiuoti į kalną neįmanoma. O žmonės juk į darbą kas rytą važiuoja", – pastebėjo bendruomenės pirmininkė.

Oficialiai trasa atverta nuo antradienio. Savaitgaliui žadami geresni orai, todėl trasos prižiūrėtojai jau ruošiasi lankytojų antplūdžiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pardon

rašiau po str kur autobuso nuotrauka.Prašoviau čia kapitaliai:D) Dar kartą Pardon

ne į temą bet reikalinga info

pažiūrėkit per Youtube Klaipėdos savivaldybės sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį - pamatysit kaip ,,ardėsi" Velykienė reikalaudama kelt Klaipėdos viešojo tarnsporto bilietų kainas. Argumentai - ,,nekeliat dabar žinodami kad kitos kadensijos valdantiesiems bus visai blogai ir jiems teks spręsti šitą klausimą"(kažkaip taip) Ponia pasipiktino kad savivaldybė kaip visada turi mokėti vežėjams nemažą dotaciją o vežėjai, pabrangus viskam (kurui kainom ir etc.) nežada branginti keleiviams pravažiavimo! Tai kad mūsų miestiečių atstovė, tai kad ,,enšteinė":D) Ir įsivaizduokit neatsirado nei vieno kuris šitą politinę dūrą be sąžinės (galvoja tik apie valdžiukės gerovę bet ne apie miestiečius kurie gal jau šiandien pinigų visai neturi) gerai argumentuotai ,,nusodintų"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS