Užterštumas padidėjo ir uostamiestyje | KaunoDiena.lt

UŽTERŠTUMAS PADIDĖJO IR UOSTAMIESTYJE

Pastarąsias kelias dienas nemažai šalies gyventojų kenčia padidėjusį užterštumą kietosiomis dalelėmis. Informuojama, kad Klaipėdoje normos buvo viršytos vakar ryte.


 

Pastarąsias kelias dienas nemažai šalies gyventojų kenčia padidėjusį užterštumą kietosiomis dalelėmis. Informuojama, kad Klaipėdoje normos buvo viršytos vakar ryte.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Giedraitis tvirtino, kad iš pradžių ryte užterštumas kietosiomis dalelėmis niekuo nesiskyrė nuo kitų dienų. Tačiau vėliau duomenys pasikeitė.

Miesto centre užfiksuoti skaičiai daugiau nei du kartus viršijo nustatytą paros ribinę vertę.

"Kiti miestai jau skundėsi, kad yra padidėjęs užterštumas kietosiomis dalelėmis, o Klaipėda – ne. Mums padėjo vėjas, kuris išsklaidė teršalus. Tačiau vėliau situacija pasikeitė", – komentavo vyriausiasis specialistas.

Esant padidėjusiam užterštumui kietosiomis dalelėmis, rekomenduojama nevesti vaikų į lauką. Taip pat patariama nebūti lauke žmonėms, kurie serga lėtinėmis kvėpavimo ligomis, nesportuoti prie pagrindinių miesto gatvių.

Labiausiai orą kietosiomis dalelėmis teršia transportas, katilinės ir krosnys.

Klaipėdoje yra dvi stacionarios stotelės, kuriose vykdomas aplinkos oro kokybės monitoringas. Šiaurinėje miesto dalyje aplinkos oras tiriamas Bangų gatvėje, pietinėje – Šilutės plente.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ALGLIS

Tai visi kurena visokiu Sh... ir padideja uzterstumas, o del masinu tai per tokius salcius koks 20% telike.

AK

Ir arkliui aišku, kad nuo šildymo, kūrenimo užterštumas.

RE

Kad oras užterštas miesto centre jautėme jau nuo šeštadienio.Ypač jautėsi Mažvydo alėjoje, Šaulių, Liepų gatvėse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS