Vaikų aikštelėms ieškos prižiūrėtojo | KaunoDiena.lt

VAIKŲ AIKŠTELĖMS IEŠKOS PRIŽIŪRĖTOJO

Uostamiestyje bus vertinama vaikų žaidimų aikštelių ir sporto įrenginių būklė. Bus skaičiuojama, kiek reikės investicijų, kad šios atitiktų naujosios higienos normos reikalavimus, kurie yra pakankamai griežti.

Būtent pastaroji uostamiestyje ir įplieskė diskusijas bei ginčus dėl vaikų žaidimų aikštelių ir sporto įrenginių. Dėl trijų pagrindinių miesto aikštelių, įrengtų Poilsio ir Skulptūrų parkuose, Danės skvere, klausimų nekilo. Savivaldybė joms yra paskyrusi prižiūrėtojus.

Didžiausios aistros virė dėl aikštelių daugiabučių namų kiemuose. Dalis jų pastatytos už bendruomenėms skirtas lėšas. Šių aikštelių priežiūros iš pradžių kratėsi ir savivaldybė, ir gyventojai. Pabrėžta, kad tam reikės didelių investicijų.

Sprendimas priimtas pasitarimo miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete. Apsispręsta, kad daugiabučių namų kiemuose įrengtų aikštelių ir sporto įrenginių priežiūra rūpinsis savivaldybė.

V.Grubliauskas inicijavo darbo grupės, kuri išanalizuotų situaciją ir spręstų, ką daryti, sudarymą. Penktadienį ji pradėjo darbą. Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pasakojo, kad preliminariais skaičiavimais mieste yra apie 800 vaikų žaidimų ir sporto įrenginių.

„Gal ir daugiau. Gal ne apie visus žinome. Vaikų žaidimų įrenginių gali būti likę iš sovietinių laikų arba pastatytų nelegaliai“, – komentavo vicemeras.

Pasak A.Šulco, darbo grupė apsisprendė artimiausiu metu pirkti paslaugą, kad būtų suskaičiuotos, įvertintos visos mieste esančios žaidimų aikštelės ir sporto įrenginiai.

Taip pat nustatyti defektai, atitikimas naujos higienos normos reikalavimams.

„Turime žinoti, kiek maždaug reikės lėšų per metus šių įrenginių priežiūrai, norėdami šią funkciją pavesti kokiai biudžetinei įstaigai ar pirkti paslaugą. Konkursą dėl vaikų žaidimų aikštelių ir sporto įrenginių inventorizacijos reikėtų skelbti kuo greičiau. Tada galėtume spręsti priežiūros klausimą“, – pasakojo vicemeras.

Panašu, kad investicijų, kad aikštelės atitiktų higienos normos reikalavimus, reikės daug. A.Šulco teigimu, gaila, kad visuomenininkai, rengdami žaidimų ir sporto įrenginius, orientavosi į kiekybę. Nebuvo įrengti reikalingi pagrindai, kurie kainuoja antra tiek.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS